Kendi küçük lezzeti büyük Mekanlar

Küçük bir alana sıkışmış olsalar da yıllardır değişmeyen lezzetleriyle vazgeçilmez olan küçük ölçekli işletmeler,lüks restoranlardan daha fazla ciro elde ediyor.

Bu lezzet durakları, aynı zaman CEO'ların sporcuların ve öğrencilerin de vazgeçilmez yerlerinden biri.
Samsun'un hemen,hemen her cadde ve sokakların'da görmeye alışkın olduğumuz, Dürümcü dükkanları, adeta lüks restoranlara kafa tutuyor. Cadde ve sokak aralarında gördüğümüz dürümcü dükkanları'nın gözleri yüksekte olmamasına rağmen,ünleri kulaktan kulağa yayılıyor. Ama her birinin ortak bir özelliği var kaliteden ödün vermemek.
Güler yüzlü davranışları ile ayakta durmaya çalışan,dürümcü dükkanları'nın kimi 5 metre kare kimi ise 20. Ama bu küçük dükkanlarda yarattıkları özel lezzetlerle paraya para demiyorlar. Bunlardan bir tanesi ise, Erol Aydınoğlu. Uzun yıllar bir restoranda bulaşıkçı olarak başladığı mesleğe şimdilerde ise bir işletmeci olarak devam edmenin mutluluğunu yaşadığını ve Şimdi ise küçükte olsa işletme sahibi ve müşterilerle iç içe olmanın keyfini yaşadığını söyleyen Aydınoğlu, uzun zaman maddi sıkıntılar çekerek mecidiye caddesi üzerine açtıkları dürümcü dükkanları ile en pahalı restoranlara kafa tuttuklarını ve başarısının sırrının güler yüz ve samimiyete bağladığını belirtti.
Samsun'da sayısı günden güne artan büyük işletmeler küçük esnafları eziyor fikrine kapılmış olsak'da olayın iç yüzünün bu şekilde olmadığını ve tam aksine küçük işletmeler büyük işletmeleri ciro bakımından geçtiğini rahatlık ile geçmiş olduğunu söyleye biliriz. Denge Gazetesi olarak siz değerli okurlarımız için,sokağın ve esnafların nabzını tutmaya devam ediyoruz bugünkü yazımız'da Samsun'un caddelerde sokak araların'da sürekli olarak gördüğümüz dürüm satan işletmeler oldu. Bu İşletme sahiplerin'den biri olan Erol Aydınoğlu ile gerçekleştirğimiz röportajın önemli satır araları.
Bekir DURAN: Erol Usta malumunuz samsun'da çok sayıda büyük işletmeler var bu büyük işletmelere karşı nasıl ayakda dura biliyorsunuz?
Erol Aydınoğlu: Güzel bir soru sordunuz aslında bizim sektörümüzde büyük küçük kavramı yoktur. Kaliteli hizmet,güleryüz, ve samimiyet olduğu süre çercevesi içinde gelen müşteriye yaklaşımlar çok önemlidir. Biz küçük işletmeler caddeler ve sokak aralarında olduğumuz için müşterilerimiz dürümlerini alır ve gider ama en önemlisi bize gelen müşterilerimiz samimiyetimizle tuta bilmek. Bunun yanı sıra ucuz ve kalite çok önemlidir kalite ve ucuzluk olduğu zaman her kitleye ayak uydura biliyoruz böylece lüks restoranlar'dan farkımız kalmamış oluyor.
Bekir DURAN: Erol Ustam işletmenize genelde hangi kesim hitap edmekte?
Erol Aydınoğlu: Bekir kardeşim, bizim işletmemiz her kitleye açık bir işletme. Öğrenci,İş adamları,sporcular vb,her kitle rahatlıkla gelebilir. Dürümlerimiz hem ucuz hemde kaliteli olduğu için bütün kitleye rahatlık ile hitap edmekteyiz.
Bekir DURAN: Erol Usta,Küçük çapta büyük başarınızı okurlarımıza ve yeni işletme açmak isteyen kişilere önerileriniz nelerdir?
Erol Aydınoğlu: Benim başarımın sırrı, kalite güleryüz, ve dürüstlük bu üç kural çok önemlidir. Bu üç kuralı uyguladığınız an başarı kendisinden gelir. Yeni işletme acacak kişilere ise ticarette riks önemlidir o riksi göze almalısınız, pes etmemek ve daima sürdürebilmek çok önemlidir onun için mücadelelelri elden bırakmamak lazım.
Bekir DURAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YAŞAM Haberleri