Kışın bunları yiyin

İşte gripsavar yiyecekler

Kışın bağışıklık sisteminin zayıfladığını belirten uzmanlar, "gripsavar" yiyecekleri ve hangi hastaların hangi gıdaları alması gerektiğini belirtti.

GRİBE KARŞI: Domates, soğan, şalgam, sarımsak, biber, kekik, adaçayı, havuç, tatlı patates, pazı, turp, bal kabağı, biber, kırmızıbiber, maydanoz, kuzukulağı, yeşil fasulye, lahana, portakal
KALP HASTALARI: Yüksek doz likopen içeren kırmızı sebzeler ( domates, pancar, biber) kalp hastaları için birebir. Semizotu bitkisel omega 3'dür. Kanı sulandırır. Biberiye de evde kalp hastası olan bir mutfakta olması gereken bir çeşnidir.

TANSİYON HASTALARI: Yüksek tansiyon hastaları için sarımsak muhteşemdir. Yine yüksek potasyum içeren şalgam veya suyunu da içebilirsiniz.

KRONİK YORGUNLUK: Lahana, brüksel lahanası, karnabahar

KARACİĞER HASTALARI: Enginer, havuç, soğan, yer elması; kökünü yediğimiz tüm sebzeler.

ÇOCUKLAR: Somon, ton, et, ciğer, yumurta, kuru üzüm, yeşil sebzeler, pancar, kırmızı turp, yaban mersini, böğürtlen, kivi, portakal, mandalina, bakliyat.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SAĞLIK Haberleri