Kışın bağışıklık sisteminin zayıfladığını belirten uzmanlar, "gripsavar" yiyecekleri ve hangi hastaların hangi gıdaları alması gerektiğini belirtti.
GRİBE KARŞI: Domates, soğan, şalgam, sarımsak, biber, kekik, adaçayı, havuç, tatlı patates, pazı, turp, bal kabağı, biber, kırmızıbiber, maydanoz, kuzukulağı, yeşil fasulye, lahana, portakal
KALP HASTALARI: Yüksek doz likopen içeren kırmızı sebzeler ( domates, pancar, biber) kalp hastaları için birebir. Semizotu bitkisel omega 3'dür. Kanı sulandırır. Biberiye de evde kalp hastası olan bir mutfakta olması gereken bir çeşnidir.
TANSİYON HASTALARI: Yüksek tansiyon hastaları için sarımsak muhteşemdir. Yine yüksek potasyum içeren şalgam veya suyunu da içebilirsiniz.
KRONİK YORGUNLUK: Lahana, brüksel lahanası, karnabahar
KARACİĞER HASTALARI: Enginer, havuç, soğan, yer elması; kökünü yediğimiz tüm sebzeler.
ÇOCUKLAR: Somon, ton, et, ciğer, yumurta, kuru üzüm, yeşil sebzeler, pancar, kırmızı turp, yaban mersini, böğürtlen, kivi, portakal, mandalina, bakliyat.