Türk Kızılayı Samsun Şubesi vatandaşların kurban vecibelerini yerine getirirken ihtiyaç sahiplerine de ulaştırılabilmeleri için 2012 Yılı Vekâletle Kurban Kampanyasının başlatıyor. Türk Kızılayı Kurban vekâletlerini bu yıl 675 TL, 380 USD ve 310 EURO olarak belirledi.
Türk Kızılayı vekaleten hayır sahipleri adına kestiği kurbanın etlerini 800 gramlık konserveler halinde ihtiyaç sahiplerinin kapılarına kadar Kızılay görevlilerince ulaştırılacak. Kurbanların kesimi noter huzurunda, din adamları ve veteriner gözetiminde, her aşaması videoya kaydedilerek gerçekleştirilecek ve vekâlet sahiplerine de kurbanının kesildiğine dair SMS ile bilgi verilecek. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin; Kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşların 19 Mayıs Mah. Ağabali Cad. No:1 Kat.6 Samsun adresindeki Türk Kızılayı Samsun Şubesi 'nde makbuz karşılığı nakit veya kredi kartı ile vekalet verebilecekleri gibi ulaşım güçlüğü yaşayan hasta ve yaşlı vatandaşlarımızın 0362 431 19 90 numaralı telefondan bilgi vermeleri durumunda adreslerinde Kızılay görevlilerince de vekaletleri kabul edilebilecek. Diye konuştu.
VEKALET SAHİPLERİNİN İSİMLERİ TEK TEK OKUNUYOR
Keskin şöyle devam etti, Türk Kızılayı'nın vekaletle kurban kesim kampanyası kapsamında, Et ve Balık Kurumu'nun Erzurum, Bingöl, Ağrı, Diyarbakır, Sakarya ve Adana Kombinaları'nda, sağlıklı koşullarda, veteriner denetiminde, noter huzurunda, din görevlisinin duasıyla, Kızılay ekibi tarafından vekalet sahiplerinin isimlerinin tek tek okunması suretiyle, ehil kasaplar tarafından kurban kesimlerleri gerçekleştirilmektedir. Bütün bu süreçler kamera ile kayıt altına alınarak vekalet sahiplerine izlettirilmektedir.
VEKALET SAHİBİNE MESAJ YOLLUYORUZ
Bütün vekâlet sahiplerine kombinalarda gerçekleştirilen kesimlerin ardından Türk Kızılayı tarafından vekâlet sahiplerinin cep telefonlarına kurbanlarının kesildiğine dair bilgi mesajı gönderilmektedir.
KURBAN ETLERİ KONSRVE OLARAK DAĞITILIYOR
Türk Kızılayı kurban kesimlerini Et ve Balık Kurumu'nun kombinalarında gerçekleştirmektedir. Kesimi yapılan kurban etleri daha sonra yine Et ve Balık Kurumu'nun Ankara Sincan'daki tesislerinde kıyma ve kuşbaşı konserve haline getirilecektir.
Konserve üretiminde; konserveler hazırlandıktan sonra bombaj adı verilen bir bekleme süresine tabi tutulmaktadır. Bu işlemin gerekçesi ise bozulma ve kutuda açılmaları önlemek için belli bir süre dinlendirilme yapılması zorunluluğudur. Tüm bu süreçlerin sonunda konserveler Türk Kızılayı tarafından vekâlet sahiplerine, ikamet adreslerine en yakın Türk Kızılayı Şubesi görevlilerince ulaştırılacaktır.
KONSERVELERİN YANINDA SÜRECİ GÖSTERİR CD GÖNDERİYORUZ
Vekâlet sahiplerine teşekkür belgeleri, kurban kesim görüntülerinin özetini içeren bir adet CD eşliğinde konserve gönderilir.
KONSERVE ETLER DAHA ÇOK İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞIYOR
Kurban etlerinin konserve yapılmasının sebebi vekâlet sahiplerine tadımlık, ihtiyaç sahiplerine ise yıl içerisinde istedikleri zaman açarak kullanabilmeleri içindir. Vekâlet sahiplerine tadımlık kuşbaşı konserve gönderilirken, ihtiyaç sahiplerine kıyma ve kuşbaşı konserve teslimi yapılmaktadır. Sıcak et olarak dağıtılmama sebeplerinden biri de ihtiyaç sahiplerinin evlerinde uygun saklama imkânlarının olamaması ve yıl içerisinde kendi arzu ettikleri zaman istedikleri miktarda konserve açıp kullanabilmeleridir.'