Mideye kuvvet veren ve vücut direncini arttırması yanında, ağız yaralarını gidermesi ve ateş düşürücü özelliğiyle de dikkat çeken kızılcık meyvesi, vatandaşların sonbahardaki önemli besin kaynaklarından biri. Eylül ve ekim aylarında çıkan kızılcık, Karadeniz'de ve İstanbul'un Karadeniz'e yakın bölgelerinde bol miktarda yetişiyor. Kızılcıkta bulunduğu belirtilen ve bakterilerin çoğalmasını engelleyen benzoik asit, bakterilerin vücuttan atılmasını sağlıyor. Öte yandan kızılcık suyu ve şerbetinin idrardaki asit miktarını arttırdığından, böbrek taşlarının tedavisinde oldukça etkili. Bu arada Sinop'ta pazarcı tezgahlarının sonbahardaki en önemli meyvelerinden olan kızılcık, kilosu 1.5 ila 2 YTL arasında satılıyor.