Samsun'un sağlık merkezi olması için çalışmalar yürütülürken, sağlık sektöründe faaliyet gösteren firmalar en az bin 500
dönümlük bir arazide, yan saniyelerle birlikte bir sağlık malzemeleri üretim kompleksinin oluşturulmasının gerekliliğine vurgu yapıyor.
SAĞLIK MALZEMELERİ 100 MİLYARLIK SEKTÖR
Bahadır Tıbbi Alet Cihaz ve İnşaat Makine San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bahadır, 80 ülkeye dolaylı yollarla yıllık 10 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini belirterek, sağlık sektörünün teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. Kendilerinin yaptığı teşviklerle 15'e yakın yan sanayi kurulumunun sağlandığını, iyi ustaların kendi başlarına üretim yapmaları için teşvik ettiklerini kaydeden Ahmet Bahadır, devlet, üniversite ve iş adamı işbirliğinin iyi düzeyde sağlanması gerektiğini, teşvikin bir sektöre verilip diğer sektöre verilmemesi gibi bir ayrımcılığa gidilmemesi gerektiğini vurguladı. Almanya'da her 10 kişiden birinin sağlık sektöründe çalıştığını, 100 milyar euroluk bir sektör olduğuna dikkat çeken Bahadır, "Biz firma olarak iyi ustalara cesaret veriyoruz. Makine ekipman desteği sağlıyoruz. Bu şekilde bir çok işyeri kurulumun sağladık. Sektörün gelişmesi için yan sanayi ile birlikte üretim yerlerinin bir noktada toplanması gerektiğine inanıyoruz. Bunu için en az bin 500 metrekarelik bir yerin tahsisini bekliyoruz. Sağlık kompleksi oluşturarak üretimin tek bir noktadan yapılmasını amaçlıyoruz. Sanayici sermayesini yer bina gibi girişimlere harcayınca zaten elinde parası kalmıyor. Sonra üretim yapması beklenemez. Bir çok ülke teşvikle bu sorunu aşıyor" dedi. Sağlık kompleksinin oluşturulmasının ardından 10 yıl içerisinde Samsun'un sağlık sektöründeki ihracatının 100 milyon doları bulacağına inandıklarını ifade eden Bahadır, cazibe merkezi çalışmalarına ağrılık verilmesinin önemini de belirtti.