Köprüde Buluşmalar 10. yaşını kutluyor

34. İstanbul Film Festivali kapsamında Anadolu Efes'in destekleri ile düzenlenecek, Türkiye'den sinemacıları uluslararası profesyoneller ile bir araya getiren 'Köprüde Buluşmalar' 2015 yılında 10'uncu yaşını kutlayacak.

Geçen 9 yıl boyunca 29 film projesinin tamamlanmasına katkıda bulunan 'Köprüde Buluşmalar' atölyelerinde uzun metrajlı kurmaca, belgesel projeleri ve yapımı devam eden filmlerin ilk uluslararası sunumları yapılırken, sinema profesyonellerine yönelik birçok panel, sinema dersi ve forum da düzenleniyor.

28 yıldır İstanbul Film Festivali Türkiye Sineması Tema Sponsoru olan Anadolu Efes'in destekleriyle düzenlenen 'Köprüde Buluşmalar' kapsamında gerçekleştirilen Film Geliştirme Atölyesi, Yapım Aşaması Atölyesi ve Türkiye-Almanya Ortak Yapım Geliştirme Fonu tarafından pek çok proje destekleniyor. Düzenlenmeye başladığı 2006 yılından bu yana 36 farklı projeye 430 bin Euro'ya yakın kaynak yaratan 'Köprüde Buluşmalar', 10. yılında da yeniliklere devam edecek.

Köprüde Buluşmalar 10. yılında Film Geliştirme Atölyesi'ne seçilen projelerin yönetmeni yapımcı ve varsa senaristleri için kapsamlı bir eğitim programı düzenleyecek. Mart ayında yapılacak ön hazırlık programına ek olarak 'Köprüde Buluşmalar' atölyelerinde başarı yakalamış filmler de üniversitelerde ücretsiz olarak gösterilecek. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde başlayan Köprüde Buluşmalar gösterimleri yıl boyunca Galatasaray ve Kadir Has gibi üniversitelerde devam edecek.

Köprüde Buluşmalar'ın, 15-16 Nisan 2015 tarihlerinde düzenlenecek ve yönetmen, senarist ve yapımcılara uzun metrajlı kurmaca veya belgesel projelerinin ilk uluslararası sunumlarını gerçekleştirmeyi ve yapım sürecini başlatmak için gerekli desteği bulmalarına olanak yaratmayı amaçlayan Film Geliştirme Atölyesi'nin son başvuru tarihi 15 Ocak Perşembe gününe kadar uzatıldı.

Korku, fantastik, komedi gibi farklı türlere de açık olan atölye başvurular arasından seçilecek projelerin yönetmen, senarist ve yapımcıları için her yıl verilen ön hazırlık aşaması ve sunum teknikleri eğitimine ek olarak bu yıl kapsamlı bir çalışma yapılacak. Ön çalışmanın ardından yönetmen, yapımcı ve/veya senaristler uluslararası yapımcı, dağıtımcı, fon, market ve yayın kurumu temsilcileri ile birebir toplantı yapma fırsatını bulacaklar. Atölye sonunda T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 10.000 dolarlık destek ödülü, Melodika Ses Post Prodüksiyon Ödülü, Fransız Ulusal Sinema Merkezi CNC'nin 10.000 avroluk ödülü ve Akdeniz Film Enstitüsü MFI'nin Senaryo Atölyesi Ödülü, uluslararası jürinin değerlendirmesinin ardından sahiplerini bulacak.

Projelerin yapım sürecini tamamlamak için gerekli desteği bulmalarına olanak yaratmayı amaçlayan Yapım Aşaması Atölyesi başvuruları için son gün 2 Mart. Atölyeye seçilen filmlerin yönetmen ve yapımcıları Köprüde Buluşmalar kapsamında yalnızca profesyonellere (dağıtımcılar, festival veya fon yöneticileri, TV kanal temsilcileri) açık olacak sunumlar yapacaklar. Atölye sonunda uluslararası jürinin belirleyeceği filmlere, 10.000 dolar Anadolu Efes Ödülü, renk düzenleme ve online kurgu işlemlerini kapsayan ve bu yıl ilk defa verilecek olan Color-ist Ödülü ve filmlerin Başka Sinema salonlarında sanal baskı bedelinden (VPF) muaf olarak gösterilmesini sağlayan Başka Sinema Ödülü takdim edilecek. (DHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİNEMA VE TİYATRO Haberleri