Semra & Erdal DİNÇARSLAN ailesinin Talasemi hastası olan çocukları, tedavisi için HLA uyumlu sağlıklı yeni doğan ikiz kardeşlerinden alınan kordon kanı kök hücresi ile tekrar hayata tutundu. 2003 yılından bu yana faaliyette olan GenKord, sakladığı kordon kanı kök hücrelerinin kan hastalıkları tedavisinde kullanılmasında saklanan kan sayısı ile nakil için kullanılan kordon kanı sayısı oranı ile dünyada en yüksek merkez olma unvanı taşımakta.
Türkiye'nin ilk kordon kanı ve kök hücre saklama bankası olan GenKord, 2003 yılından bu yana faaliyet göstermekte olan ve sakladığı kordon kanları ile 18 başarılı nakil gerçekleştirerek tüm dünyanın gözlerini Türkiye'ye çevirmiş ve saklanan kan sayısı ile nakil sayısı oranı dünyadaki en yüksek merkez olma ünvanını kazanmıştır..
Merkezi İstanbul'da bulunan, Türkiye'nin rejeneratif (yenileyici) tıp alanındaki gururu niteliğindeki bu kurum , nakil sonrası hastaların 80% iyileşme gösteren tabloları ile dünyadaki kordon kanı ve kök hücre bankalarının da gözünü Türkiye'ye çevirmesine sebep olmuştur.
Tamamiyle bir biyoteknoloji, doku mühendisliği ve krioprezervasyon kurumu olan GenKord, Türkiye'nin birçok saygın kurum ve bilim insanıyla biyoteknoloji araştırmalarına katkıda bulunmaktadır. Tübitak' tan teşvik almış ve Hacettepe Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversiteleri ile ortak projeler gerçekleştiren kurum, rejeneratif (yenileyici) tıp alanındaki üstün başarılarını her geçen gün artırarak özel kordon kanı saklama bankaları arasında en çok tercih edilen ve tıp dünyasında Türkiye'nin adından söz ettirmeyi başararak ülkemizin gurur kaynakları arasına girmeyi başarmıştır..
Bunun yanında özel ihtiyaçlar ve talepler doğrultusunda krioprezervasyon hizmeti vermekte olan kuruma, dünyanın bir çok ülkesinden de kordon kanı saklama talebi ve yenileyici tıp alanında Türkiye ile ortaklaşa yol alma teklifleri gelmektedir