İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapmış olduğu konuşmada imar fonunun kurulmasına karşı olmadıklarına işaret ederek, “ Depremin ortaya koyduğu felaketlerden sonra muhakkak bu fonların kurulmasını biz de destekliyoruz. Ama 1999 depreminden sonra da bir fon oluşturmuştu. Kurulan bu fonda 87 milyar toplanmıştı. Aynı şekilde, imar barışı dolayısıyla 24 milyar toplanmıştı. Sonradan bu paraların deprem dışındaki işler için harcandığı açıklandı.” dedi.
AÇIK VE ŞEFFAF YÖNETİLMELİ
Bu nedenle vatandaşların yardım konusunda iktidara güvenin sarsıldığını da ifade eden İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, “ Kamu kurum ve kuruluşları, açık ve şeffaf bir şekilde yönetilir, şeffaf bir şekilde idare edilir, şeffaf bir şekilde hesap verebilir olursa inanın vatandaşımızın katkısı daha yüksek olur. Bugün Ak Parti’nin belki de yaptığı en olumsuz şeylerden biri, bu kurum ve kuruluşlara olan güveni sarsmak olmuştur. Özellikle bugün Kızılay’da yaşananlar insanlar üzerinde yardım etme duygularını zedelemiştir. Aynı şekilde, deprem sigortası var, DASK var. Bu fonlarda da sigorta fonunda da ciddi rakamlar var, bireysel emeklilik sigortasında belli rakamlar var. Kurulan fonlar ve yardım kuruluşları şeffaf bir şekilde yönetilmelidir.” şeklinde konuştu.
YEREL ÜRETİCİ DESTEKLENMELİ
İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, deprem bölgesinde üretim yapan yerel üreticilerin ve esnafın mutlaka desteklenmesi gerektiğine de dikkat çekerek konuşmasını söyle sürdürdü: “Üç dört gün önce ben Kahramanmaraş'taydım, özellikle sanayi bölgelerini gezdik ve işletmelerin sorunlarını dinledik. konteyner üreten bir firma şu ana kadar devletin kendilerinden konteyner talebi olmadığını ve bir teklif de almadığını bildirdi. Hâlbuki bugün, özellikle o bölgedeki sanayicilerimiz, o bölgedeki işletmelerimize muhakkak devletin öncelik vermesi lazım. Bugün o bölge Türkiye'nin yaklaşık yüzde 10’una hitap ediyor. Mümkün olduğunca bizim, oradaki yerel güçleri, yerel üreticileri her haliyle, her şekliyle desteklememiz lazım, oradaki fabrikaların çarkını çevirmemiz lazım.
SİGORTA ŞİRKETLERİ
Yine aynı şekilde bölgede depremzedeler bazı sigorta şirketleri ile ilgili sorunlar yaşamaktadır. Prim alırken işin daha en başında bütün rakamlar konusunda mutabakatlar sağlanmıştır. İş ödemeye gelince sigorta şirketleri sorun çıkarıyorlar. Özellikle sigorta şirketlerinin orada yaptıkları poliçelerin, imzaladıkları poliçelerin karşılığı neyse muhakkak suretle bunu ödemesi lazım.
PAZARCIK DEVLET HASTANESİ
Pazarcık ilçesinde, Sağlık Bakanlığı’na 77 dönüm bir alan ayrılmış. Bu alan taşın üstü, tepenin üstü, toplu konutların da yapıldığı bölge. Biz hastaneyi buraya yapmak yerine, tutmuşuz tam tersine tarım arazisinin ortasına yapmışız. İnanın, bu iki fotoğraf neleri yapıp neleri yapmamamız lazım geldiği konusunu en açık şekilde ortaya koymaktadır.”