İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapmış olduğu konuşmada Uludağ Milli Parkı'nın 2 bin hektarlık bölümünün imara açılmak üzere Uludağ Alan Başkanlığı’na devredilmesinin çok yanlış bir karar olduğunu vurguladı. Yaşar, Uludağ’ın Türkiye’nin göz bebeği konumunda olduğuna işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
ÇAPANOĞLU ÇIKIYOR
“Ekolojik değeri bu kadar yüksek olan bir bölgenin sadece imar düzenlemelerini kolay gerçekleştirmek amacıyla Uludağ Alan Başkanlığı’na devredilmesi fikrinize katılmıyoruz. Bunun nedeni de gayet açık ve net. Ne zaman bu tür alanlara el atmışsanız bunun altından muhakkak çapanoğlu çıkıyor.
TURİST GELMEZ
Aynı şekilde, orman alanlarını da turizm alanına açma adı altında ihalelere çıktınız, bunların hepsine devasa oteller yapıldı daha sonra bu otelleri de sahiplerine satmak üzere sonradan kanunlar çıkardınız. Dolayısıyla, bu ülkenin doğal yapısıyla daha fazla oynamayın, daha fazla genel dengeleri bozmayın. İnanın bunu yaptığınız sürece göreceksiniz, bırakın Uludağ'ın turist sayısının artmasını, bir tane bile turist bu şartlar altında doğası bozulan yerlere gelmez. Özellikle bu doğal alanların korunması için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz.
TALEP GERİ ÇEKİLDİ
Aynı şekilde, Samsun Kızılırmak Deltası, Kuş Cenneti UNESCO Dünya Mirası geçici listesinde yer almaktadır. Daimi listeye geçmesi konusunda çalışma yapılmaktadır. Samsun'da, siyasi partilerin tamamı buna destek verdi. Deltada, eksikler tamamlanmadığı için maalesef Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin daimi liste talebini geri çekmek zorunda kaldı. Kuş cennetinde yeni bir yapı oluştu. ‘İşte buralara otel yapalım, buralara düğün salonu yapalım.’ gibi şahane fikirler gündeme getirdiler. İncelemeye geldiklerinde doğal ortamı görmek yerine bu yapılarla muhatap olmaya başlayınca doğal olarak bunlar da iptal edildi. Bunlar kolay kolay elde edilecek şeyler değil, bu nedenle özen göstererek korumalıyız.
AYVACIK 2/B ARAZİLERİ
Ayvacık İlçesinde, 2/B arazilerine biçilen 40 bin, 60 bin, 70 bin liralık değerler çok yüksek. Bu fiyatları buralarda ekim, dikim yapan köylülerin ödemeleri mümkün değil. Bunları eski fiyatlarına, 3-4 bin liralara çekin, köylüler hiç olmazsa kendi arazilerini satın alabilsin ve ekebilsin.