Kutlamadık!

Şevki Yıldırım

Dün Cumhuriyetimizin 88'inci kuruluş yıldönümü idi. Kutlamadık. Neden mi kutlamadık? 28 Ekim 2011 Cuma günkü 28098 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzalı genelgeyi birlikte okuyalım: "23 Ekim 2011 tarihinde Van ili çevresinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin sadece çelenk koyma ve tebrikleri kabul törenleri şeklinde icra edilmesi; tören geçişi,resepsiyon gibi diğer kutlama faaliyetlerinin papılmaması uygun görülmüştür. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim"

KALEM SİZDE

“Cumhuriyetimizin 88. yıl dönümünü kutlamaya hazırlanırken şehitler verdik, Van'da, Erciş'te yüzlerce insanımızı kaybettik, binlerce yaralımız var. Elbette acımız büyüktür ama bu büyük acıları gerekçe göstererek Cumhuriyet törenlerini iptal etmek doğru değildir. Çünkü Cumhuriyet 'tasada ve kıvançta beraber olmak' demektir. Ayrıca Cumhuriyet, 'kimsesizlerin kimsesi olmak' , Van'a Erciş'e daha fazla sahip çıkmak demektir”
(Teşekkürler Serdar Erdin)
****

Törenler yapılmalı.senlik ve eğlenceler resepsiyonlar,yemekler v.s. iptal edilmeli.bunca acı yasayanlarda bu cumhuriyetin evlatları.saygı duyulmali cumhuriyeti için can verenlere. Bu yıl abartmadan yaşanmalı bayramınız.
(Teşekkürler Fevzi Pınar)
****

CUMHURİYETİ VE CUMHURİYETİN DEĞERLERİNİ UNUTTURMAMAYA KARARLIYIZ.
29 EKİM CUMARTESİ SAAT :10.00 'DA
İSKELE MEYDANI ATATÜRK ANITI ÖNÜNDE TOPLANIYORUZ.
FERMAN ONLARINSA MEYDANLAR BİZİMDİR .
(Mustafa Acun)
****

Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri ve yapılan resmi geçit bir eğlence değil.İşgal altındaki toprakların kurtarılarak yeni bir devletin kuruluşunun yıl dönümünün kutlanmasıdır.Cumhuriyetimizin kuruluşunun yıldönümünü saygılı ve coşkun bir gururla anmamıza engel değildir.Aksine '' Cumhuriyetin kazanımlarını bize unutturmaya yöneliktir. '' Bundan dolayı "29 Ekim daha birlik beraberlik içinde kenetlenerek kutlama günüdür"
(Teşekkürler Recep Keleş)
****

Van depremi nedeniyle Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonundan sonra Ankara Hipodromunda ve İstanbul'da Vatan caddesinde yapılacak kutlama törenleri de iptal edilmiş. Bayramı kutlamanın yasla ne ilgisi var ben anlayamadım. Bahanenin sonu yok; asıl dertleri Cumhuriyet'le..ellerinden gelse tümden kaldıracaklar..
(Ferit Kundakçı)
****

Deprem vergisi ? Yola gitti. Yol vergisi ? Sağlığa kaçtı. Sağlık vergisi ? ÖTV oldu. ÖTV ? Güncellendi. Güncel ne oldu. İnek içti. İnek ??? Dağa kaçtı. Dağ nerede ? Bombalandı. O sırada deprem oldu. Hasar ? Halk yardım etti. Yardım ? Yağmalandı. Devlet ??? Yeni vergi koydu . Adı ? Yedek Deprem Vergisi . Yandaş ? İki hadis bir ayetle oyalandı. Vatandaş ? Yandı bitti kül oldu .
(Hüseyin Şener)
****

TÜM BAFRALILARA DUYURULUR. BAFRA'DA HİZMET VEREN HANGİ OTOBÜS FİRMASI OLURSA OLSUN. MUAVİNLERİ VE HOSLARI BAFRALI OLSUN. ÇÜNKÜ BAFRALI OLMAYAN MUAVİN VE HOSLAR BAFRALILARI ANLAMIYOR. YAPILARINI BİLMİYOR. YAKINDA NAHOŞ OLAYLAR OLURSA ŞAŞIRMAYIN. ÇÜNKÜ BAFRALI KOYUN DEĞİLDİR. HAKKIMIZI ARAYALIM. BAFRALIYA DEĞER VEREN FİRMALARLA YOLCULUK EDELİM. İSTERSENİZ BUNUN İÇİN KAMPANYA BİLE YAPALIM. KONU ÇOK ÖNEMLİ
(Abdullah Özdemir)

Tanıdınız mı

EMİR BALIK MARKET KATKILARIYLA

Bir süredir devam ettiğimiz Samsunluyu balık-ekmeğe doyuralım kampanyamız sürüyor. Şimdi size bir fotoğraf sunacağız. Fotoğraftaki yeri soruyuz. Onu bilmeniz oluyor tek isteğimiz. Dün sorduğumuz fotoğraf Amasya idi.  Fotoğrafı doğru bilen arkadaşımız Naciye Ataman oldu. Emir Balık Market Restoran'da Balık-Ekmek ziyafeti için kartı bizde kendisini bekliyor. Bugünkü fotoğrafın nerde çekildiğini tanıdıysanız cevaplarınızı Saat 18.00'e kadar bekliyoruz. sevkiyldrm@yahoo.com veya info@dengegazetesi.com.tr Tel: 420 04 28

MOSKOVA GÜNLÜĞÜ

Sevgili Denge Okurları size haftada iki üç gün 'Moskova Günlüğü' başlığı altında röportajlar sunacağız. Moskova Günlüğü de ne alaka? diyen okurlarımız olabilir.
Ekonomide yeni dünya düzeni ticarette tek dünyayı işaret ediyor,Denge Gazetesi Samsun'un en çok okunan gazetesi olarak dünyaya açılıyor. Bu doğrultuda verdiği haberlerle, değişime ayak uydurabilen, tam donanımlı, geleceğin sınırlarını zorlayan, küresel rekabette söz sahibi hemşehrilerimize yardımcı olmayı görev ediniyor. Kentimize yepyeni bir gazetecilik anlayışı daha kazandırmayı düşünüyor.

Denge Gazetesi bu düşüncesiyle, Üniversitelerin Küresel ve Uluslararası İlişkiler Bölümleri benzeri anlayışla Samsun özel sektörüne, Moskova'da olup bitenleri orada yaşayan ve iş yapanların anlattıklarını gün gün sizlerle paylaşacağız. Yanlız bununla kalmayacak Samsunlu girişimcilerimizin öykülerini de Moskova'da yayımlanmakta olan gazete ile girişimcilerimizi oralarda tanıtacağız. Neden Moskova derseniz eğer, şimdilik orayla bağlantımız olabildi de o nedenle demeliyiz. Çok yakında daha başka merkezlere de uzanacağız birlikte.

ZİYARET

AK Parti milletvekili Cemal Yılmaz Demir dün gazetemizi ziyaret etti. Sağolsun hakkımızda da güzel sözler etti. 3 dönemdir milletvekilliği yapıyor. Malum AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan '3'ten fazla yok' demişti. Peki Cemal Yılmaa Demir milletvekilliğinden sonara ne yapabilir sizce? Benim düşündüğüm sizin de aklınızdan geçiyor mu? Yıl 1999, gün 18 Nisan gibi mesela.

Günün Fotoğrafı

GÜZEL SÖZ

'Hepimizin aynı fikirde olması iyi bir şey değildir. Yaratıcılığı ortaya çıkaran fikir ayrılıklarıdır.'
Aldous Huxley

İDAM ACI ÇEKTİRİLEREK OLSUN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Av. Ersoy Üstay, "İdam cezası konusu üzerine bir dönem bir dostumuz anket yapmıştı ve yüzde 50 kesim idam getirilsin derken diğer geriye kalan yüzde 50'lik kesim de idam getirilmesin demişti. Bu yüzde 50'lik kesim içerisinde bir dostum fikrini ortaya koymuştu. Bu fikir, 'İdam olsun ancak, acı çektirilerek olsun' yönündeydi. İdam cezası konusu, çok nazik bir konudur" diye konuştu.
Bu haber geçen gün bir gazetemizde vardı. Siyasiler idam istiyor başlığıyla verilmiş. Biz de aldık Arka Oda'ya taşıdık

Reyhan Bayzat'ın Objektifi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.