Maç 65. Dakikada Başladı

Kemal İlyas Sağır

Yaz tatili, yoğun iş temposu nedeni ile iki haftadır yazamadığım maç yazılarıma bu haftaki Başakşehir maçı ile başlıyorum. Stadyum atmosferinden çok uzak kalınca maç özlemi ile adeta koşa koşa stadyuma gittik. Sadece futbolu özlemedik. Tükürük köftesi, çay ve çekirdeğe özlemimizi giderdik.

Hafta içi erteleme maçı olması nedeni ile bence beklenenden fazla seyirci vardı. Her ne kadar Samsun merkezde bolca yağmur olsa da stadyum çevresinde damla yağmur yoktu. Yaz akşamlarından kalmış bir gece ile futbola merhaba dedik.

Samsunspor sahaya ‘’Bu şehrin çocukları Samsunsporludur.’’ Yazılı pankartla çıktı. İnanın 65. Dakikaya kadar sahada denizden çıkıp sabahtan akşama kadar tezgahta gezen palamut balığı gibi futbolcular. Sahada çok kötü bir hakemlik örneği sergileyen hakem dörtlüsü vardı. Seyirci de çok formda bu dakikaya kadar ne yazık ki değildi.

Maç 65. Dakikada başladı. O zamana kadar yarım kilo çekirdek mideye transfer oldu. Bu dakika da Ntcham yerine Muja oyuna girdi. Muja bence oyuna atak anlamında oldukça fazla katkı sundu. 65. Dakika da Mouandilmadji golü atınca herkes uykudan uyandı. Bu haftaya kadar mağlubiyeti olmayan Başakşehir için ilk mağlubiyetin geldiğinin güçlü işaretleri golden sonra seyircinin de oyuna girmesi ile kesinleşti.

72.Dakikada sahanın en iyilerinden olan Van Drongelen ikinci golle bizleri buluşturdu. Tatsız tuzsuz başlayan ve 65. Dakikaya kadar uflana puflana seyrettiğimiz maç birden kanımızı kıpır kıpır etti. Her ne kadar üst üste Holse’nin kaçırdığı gollerle önde olmamız nedeni ile çok da üzülmesek de tribünlerin sürekli Holse diye alkış tutmaları sevindirdi.

Son dakikalarda farkı artırabilirdik. Ancak kalecimiz Okan’da çok iyi kurtarışlara imza attı.

Hafta sonu Rizesporla oynayacağımız maç için biraz daha iyi hazırlanmamız gerekecek hafta içi maç oynadık bahanesini şimdiden rafa kaldıralım.

Kalın Sağlıcakla.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.