MADO

Türkiye'de hizmet verdiği 250 şube arasında denize yakın olma özelliğiyle ön plana çıkan, plajı ve muhteşem manzarasıyla göz dolduran tek mekan olma özelliğine sahip MADO'dayız.

Kurumsal kimliğiyle ürün yelpazesinin genişliği sayesinde Türk insanının damak tadına hitap eden en iyi işletme olma özelliğine sahip olan Mado Türkiye'de ve dünyada çok bilinen bir lezzet olma özelliğini Samsun'da bir ilke imza atarak farklı bir boyuta taşıyor. Türkiye genelinde 250 şubeyle kaliteli hizmet sunan Mado 'nun deniz manzarasına sahip tek şubesini Samsun halkına kazandıran Mado İşletmecisi Cüney Keskin ve Bilal Keskin'i fark yarattıkları Atakum MADO' da ziyaret ettik ve bir röportaj gerçekleştirdik. Mado işletme sahiplerinden Bilal Keskin'le Mado üzerine yaptığımız sohbetin ayrıntıları ise şöyle:

MADO'nun Samsun'daki yeri nedir? Ne kadar süredir bu işle uğraşıyorsunuz?
Bilal Keskin: MADO, yurt içinde ve yurt dışında çok bilinen bir marka. Biz Samsun'da böyle bir mekanın eksikliğini yaşayan Samsun halkına bu eksikliği hissettirmemek için bundan iki buçuk yıl önce ilk şubemizi Çiftlik caddesinde MADO'yu hizmete sunduk. Geçen yıl temmuz ayında ise Atakum'da açtığımız şubemiz ile hizmet kalitemize bir özellik ekleyerek devam etmeye başladık. MADO'yu burada özellikli kılan şeylerden bir tanesi de deniz manzarasıyla ve plajıyla göz dolduran tek şube olmasıdır. Bunu gerçekleştirme şansını yakaladığımız için gururluyuz.

BİZİ ARAYARAK TEŞEKKÜR ETTİLER
Türkiye'de böyle bir ilke imza atmanın haklı gururunu yaşayan Bilal ve Cüneyt Keskin kardeşler, MADO'nun sahipleri tarafından telefonla aranarak teşekkür aldıklarını ifade ettiler. Ayrıca 6 ayda bir çıkan MadoLife dergisine bu yüzden konu olan Mado, fark yaratarak ve çizgisini bozmadan yol almaya devam ediyor.

Bu işten oldukça zevk aldıklarını ifade eden Bilal Keskin şöyle konuştu: “Çiftlik'te ilk şubemizi açtığımızda bu işten büyük keyif aldığımızı anladık. Ancak Atakum şubemizde farklı kitlelere ulaşma şansımız oldu. 7'den 70'e herkesime hitap ediyoruz. Tabi bunu ürün yelpazesinin dışında, bahçemizde bulunan çocuk bahçesine ve son derece elit bir ortam olmasına borçluyuz. Bu sayede beklide hayatında hiç cafeye gitmeyen veya hoşlanmayan insanlar bile bizim müşterimiz oldu” dedi.

MADO deyince akla ne geliyor?
Bilal Keskin: “Mado'nun açılımı Maraş Dondurması'dır. Şerbetli tatlı konusunda da iddialı olan Mado baklava şehri olan Antep ve Adana'da da son derece beğenilerek tüketilmektedir.

KALİTENİN SIRRI
Pasta kültürü konusunda dünyada ün yapan İtalyan ustalar tarafından seminer larak eğitilen Türk ustalar aldıkları eğitimi Mado'da lezzete dönüştürerek halkın damak zevkine sunuyor. Böylece ürünler hem damak zevkinize hitap ediyor hem de sizlere görsel bir şölen yaşatıyor.

Maraş Dondurmasının özelliği nedir?
Bilal Keskin: Maraş dondurmasının en büyük özelliği keçi sütünden yapılmasıdır. Bu dondurmanın hazırlanış şekli diğerlerinden farklı olmasının nedeni daha çok ve farklı bir karıştırma tekniği kullanılmasıdır. Ayrıca hakiki Maraş Dondurması bıçakla kesilecek kıvamda sert bir kıvama sahiptir. Mado dondurma ve sütlü tatlılar konusunda inanılmaz bir yatırım yaptı ve mevcut süt ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Maraş'ta bir keçi çiftliği kurdu. Böylece kendi yetiştirdiği keçiler sayesinde kalitesini garantilemiş oldu.

Ürün yelpazeniz hakkında biraz bilgi alabilir miyiz? Oldukça zengin olan pasta ve tatlı menüsünün yanı sıra dikkat çekici bir yemek menünüz var. Ne tür yiyecekler mevcut burada?
Bilal Keskin: “Mado son birbuçuk yılda yemekleriyle de damak zevkinize hitap etmeye başladı ve bunun için oldukça ciddi bir çalışmaya girdi. Buraya gelen müşterilerimize oldukça zengin bir yemek menüsü seçeneği sunuyoruz. Bu menüde Bonfile Dürüm, Tavuk Dürüm, Mantı, Makarna, Sandwiç Çeşitleri, Tost çeşitleri, Erişteler, salata çeşitleri, çorbalar, ve birçok yemek seçeneğiyle öğle ve akşam yemeklerinde Samsun'luların gözde mekanlarından birisi olmayı başardı. Ürünlerimiz arasında dikkat çeken ve özellikle tercih edilen bir şey var ki o da Köy Pizzası. Köy Pizzası, üstü tekrar hamurla kapatılarak yapılan ve içerisinde tavuk, peynir veya biftek kullanılarak hazırlanan bir pizzadır. Ayrıca birde Maraş Tabağı çok tercih edilen bir menümüzdür. Maraş Tabağı'nın özelliği ise özel bir sunuma sahip olmasıdır. Bu menünün içerisinde ise Maraşa özgü Kavrulmuş Sömelek Köfte, içli köfte, Kurutulmuş Sebze dolması, mantı, güveçte mumbar dolması ve yaprak sarma yer almaktadır.

KAHVALTI MADO'DA BİR BAŞKA GÜZEL
Cumartesi günleri açık büfe, Pazar günlerinde ise Branch ile zengin Türk mutfağını zevkinize sunan Mado, hafta sonlarınızı muhteşem bir ziyafete dönüştürüyor.Pazar günleri hazırlanan Branch ile Maraş mutfağının enfes tatlarını tadabilme imkanı veren mekanda zeytinyağlılardan çorbalara, tüm meyve çeşitleriyle zenginleştirilen kahvaltı, katılanların hem göz zevkine hem de damak tadına uygun bir şölen haline geliyor. Kahvaltıda sunulan sınırsız çay ve kahve ikramıda ufak bir ayrıntı.

HER DAMAĞA VE HER KESEYE UYGUN FİYATLAR
Şehirde rakip bir şubeniz olmadığı için size fiyatlarda esnek olma şansı sağlandığı doğru mu?
Bilal Keskin: “ Evet Samsun'da tek olmanın ayrıcalığı fiyatlarımızada yansıyor. Bu yüzden Türkiye genelindeki ve İstanbul'daki tüm şubelerden daha hesaplı bir fiyat listesine sahibiz.

Mado'da kaç kişilik personele gelir sağlanıyor?
Bilal Keskin: “ Burada müşteri memnuniyetine önem veren ve hepsi alanında profesyonel bir ekip olduğunu söyleyebilirim. Personel sayımız 40 civarında. Yaz aylarında bu sayı 50 'ye ulaşabiliyor. Bu mekan sayesinde bu kadar çalışana ekmek vermek bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır.

35 yıl kuyumculuk yaptıktan sonra apayrı bir alanda severek ve zevk alarak bizi böyle bir mekana kavuşturan Keskin Ailesi'ne bizi misafir edip bu güzel sohbeti yapma imkanı verdikleri için kendilerine çok teşekkür ediyoruz.
Bilal Bey son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?
“35 yıl kuyumcu olarak hizmet verdikten sonra farklı bir çalışma alanında hizmet veren biz Keskin Ailesi'ne göstermiş oldukları ilgiden dolayı tüm müşterilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca buraya gelip bizimle röportaj yapan Denge Gazetesi ve çalışanlarına da teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Mihriban KOÇAKER

GENEL Haberleri