çamur deryası haline geliyor. Yolda yürümekte zorluk çekiyorsunuz. Mahalle sakinleri ise bu durumdan oldukça şikayetçi. Mahalle Muhtarı Mustafa Karagüzel ise Büyükşehir Belediyesi'nin işini doğru dürüst yapmadığını söylüyor
Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı Mustafa Karagüzel, Altınkum, Taflan ve Çatalçam beldelerinin birleşerek yeni bir ilçe olmasını istediklerini ifade ederek, Atakum Belediyesinin elinden geleni yaptığını fakat Büyükşehir Belediyesi'nin üzerine düşen görevi yerine getirmediğini söyledi. 10 kilometre uzunluğundaki anayollarının 2 yıldan beri aynı şekilde durduğunu, Büyükşehir Belediyesi'ne söylemelerine rağmen yapılmadığını anlattı.
"KIRSAL KALKINMAYA ALINMADIK"
"Bizim bir ayağımız şehir bir ayağımız köy" diye konuşan Muhtar Karagüzel, Samsun'da hayvancılıkla geçinen en büyük yerin kendi bölgeleri olmasına karşın kırsal kalkınma projesine alınmadıklarını anlatarak, bunun gerekçelerini anlayamadıklarını söyledi.
"BÖYLE ÇÖZÜM MERKEZİ OLMAZ"
Muhtar Karagüzel "Büyükşehir Belediyesi'ne ulaşmanın mümkün olmadığını, Çözüm Merkezleri olduğu halde bir türlü belediyeye ulaşamadığını ifade ederek şunları söyledi: "Böyle çözüm merkezi yapılabiliyorsa ben de yaparım. Yusuf Ziya Yılmazı'ı kendi mahallemde hiç görmedim. Hatta bırakın kendi mahallemizi onu yakından bile görmedim"
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YEDAŞ ÇALIŞMIYOR
Altyapı kanalizasyon çalışmaları başladığını ama şu anda hiçbir şey yapılmadığına dikkat çeken Muhtar Karagüzel, böyle giderse vatandaşın kendi lağımında boğulmak zorunda kalacağını, YEDAŞ'ın hizmet vermediğini, elektrik direklerinin yerlerde süründüğünü, sokak lambalarının yanmadığını söyledi. Muhtar Karagüzel sözlerine şu şekilde devam etti: "O kadar telefon açtım "halledeceğiz" dediler ama hala icraat yok. Elektrik trafolarımız yetersiz. Doğalgazın beldemize gelmesi için dilekçeler verdik. Yaz ayında da imza kampanyası başlatacağız. Biz madem Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeyiz, o halde belediye olanaklarından faydalanmak istiyoruz. Boş arazilerimiz olduğu halde beldemize yatırım yapılmıyor."
"35 BİN KİŞİNİN RIZKINI 1 KİŞİYE VERİYORLAR"
"Tramvay konusunda vatandaş maddi, manevi yönden mağdur durumda. Tramvay olayı kısaca deli dumrul işi. Vatandaş iradesi ellerinden alınıyor" diye konuşan Muhtar Karagüzel, tramvay yüzünden 35 bin kişinin mağdur durumda olduğunu, 35 bin kişinin rızkını 1 kişiye vermek için çabaladıklarını söyledi. Muhtar maaşlarının düşük olduğuna dikkat çeken Muhtar Karagüzel şunları söyledi: "3 yıldır sigortamı ödeyemiyorum. Hasta oldum fakat Bağ- Kur'a borcum var diye hastaneye gidemiyorum"
ULAŞIMDA ZORLUK ÇEKİYORUZ
Mahalle sakinlerinden Mustafa Cüre (41) ulaşım açısından merkeze gitmekte zorluk çektiklerini ifade ederek şunları söyledi: "Sosyal faaliyetler için alanlar yok bu alanların yapılması gerekli. Doğalgaz sorunumuz var hala doğalgazımız hala yok umarım en kısa zamanda beldemize doğalgaz gelir. Ulaşım konusunda zorluk yaşıyoruz. Aktarma yaparak ancak merkeze inebiliyoruz"
"GENÇLİK ADINA HİÇBİR ŞEY YAPILMIYOR"
Sosyal faaliyet alanlarının olmadığına dikkat çeken Şenol Köksal (28) şunları söyledi: "Yol sıkıntımız var. Yolların asfalt çalışmaları yapılmalı. Ulaşım sıkıntısı var. Dolmuşlar meydana kadar gitmiyor. 2 araba değiştirmek zorunda kalıyoruz. Gençlik adına hiçbir şey yapmıyorlar. Seçim zamanı geliyorlar, sadece konuşuyorlar"
"DENİZE DEMİR PARÇALARI ATIYORLAR"
Sahilde kanalizasyon çalışmalarına başlanıldığını ve insanların kokudan dolayı denize giremediklerini ifade eden Ali Oda bakın neler söyledi: "Yağmur yağdığında her yer çamur oluyor. Ana caddeye gitmek için çizme giymek zorunda kalıyoruz. Fatih Caddesinde köprü çalışması yarım kaldı. Dere bakımsızlıktan tıkanıyor. Polis devriyesi çok az. Spor yapabileceğimiz bir yer yok. Deniz kenarlarında yapılan inşaatlardan denize demir parçaları, cam şişeleri atılıyor. Çocuklarımızı denize sokamıyoruz"
"DÜĞÜN SALONUMUZ YOK"
İş olanağı olmadığını ifade eden Muzaffer Karagüzel (26) ise şunları söyledi: "Sahil yolu bakımsız. Herhangi bir spor tesisi bulunmamakta. Sokak lambaları yanmıyor ve düğün salonumuz yok"
Doğuş ÖZDEMİR