MAHMUT HOCAYI TEBRİK EDİYORUM

Adnan Bahadır

Önceki gün SAMÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın hocanın daveti üzerine gazetemiz köşe yazarı ilahiyatçı Sami Kesmen hocamızla birlikte Samsun Üniversitesinin Ballıca kampüsünü ziyaret ettik. Uzun zamandan beri SAMÜ’nün uçuş okulunu ve oradaki faaliyetleri ziyaret etmek istiyordum, Rektör bey birkaç kez davet etmesine rağmen zaman bulup gidememiştim, ama gitmem gerektiğini de biliyordum, nihayet önceki gün nasip oldu gittik, yapılan çalışmaları yerinde gördük. Yerleşke alanı çok büyük, yaklaşık 720 dönüm arazide bulunan eski tekel binaları tadilat yapılmak sureti ile sisteme dahil edilmiş. Bu binalar eski ama sağlam binalar olduklarından içlerinde tadilat yapılmak suretiyle, fakülte hizmet binaları, atölyeler, Amfiler, idari binalar olarak tadilatları yapılmış ve gayet güzel bir biçimde eğitime kazandırılmışlar, Mahmut Aydın hoca ilahiyatçı olmakla birlikte Teknik ve İdari bakımdan çok donanımlı, kapasiteli ve beşeri münasebetleri de çok iyi olması nedeniyle kurucu Rektör olarak harikalar yaratmış.

  Gerek yerel yöneticilerle, gerek parlamenterlerle, gerek bürokrasiyle, gerekse iş adamlarıyla çok güzel ilişkiler kurmak suretiyle yeni kurulmakta olan bir üniversiteye her türlü katkıyı almayı başarmış. SAMÜ’nün toplamda 5000 öğrencisi var, bu öğrencilerin yarısı Ballıca kampüsünde, mimarlık fakültesi, havacılık ve uzay bilimleri fakültesi ile mühendislik fakültesi Ballıca kampüsünde faaliyet göstermekte. Mimarlık fakültesinin hocaları da alanlarında çok etkin ve yetkin başarılı hocalar, Rektör beyle çok uyumlu çalışmaktalar, mimarlık fakültesinin binası eski hangarlar tadilat yapılmak suretiyle fakülte binasına dönüştürülmüş. Bu dönüşümle ilgili plan, proje ve tasarımların tamamı mimarlık fakültesinin hocalarının yaptığı çalışmaların ürünü olarak nostaljik bir mimari yapıya dönüşmüş durumda, emeği geçen akademisyen, hoca ve idarecileri tebrik ediyorum. Binaların iç yapısı tamamen ahşap olarak tasarlanmış, otantik bir hava oluşturmuş, mimarlık fakültesine yakışan bir eser ortaya çıkmış.

  Havacılık okulu da aynı şekilde atölyesiyle, eğitim alanıyla, okuluyla, teknik bakım atölyeleriyle  ve örnek uçaklarıyla öğrencilere hizmet vermekte. Mahmut hoca ticari yönünü de gayet güzel geliştirmiş, Orman Bakanlığının Ruslardan kiraladığı helikopterlerin bakım ve garaj hizmetlerini sağlamak üzere binalarından birini kiraya vermiş, oradan da kira geliri elde etmekte. Havacılık ve uçuş okulu bölgede tek okul olması nedeniyle de cazibesini korumakta. Mühendislik fakültesinin hoca ve idareci yapısı da gayet güzel, yazılımcısından çizimcisine her çeşit teknik adamı yetiştirmekte. Uçuş okulunun adını Özdemir Bayraktar uçuş okulu olarak değiştirmesi de ona ciddi avantajlar sağlamış ve Selçuk Bayraktar’dan her türlü desteği alma imkanı elde etmiş, Teknofest’in Samsunda yapılacak olması da bu okula çok büyük katkı sağlayacağı bir gerçek.

  Ziyaretimiz esnasında SAMÜ, OMÜ ve Mimarlar Odası’nın ortaklaşa düzenledikleri bir etkinliğe de şahit olduk, Ankara ve İstanbul’dan alanında tanınmış ve üstadı azam pozisyonunda hocaları getirip mimarlık fakültelerinin öğrencileri ile kamuoyuna açık çok güzel bir programlarına katılım sağladık Kampüste bir yandan inşaat çalışmaları, bir yandan eğitim, öğretim, bir yandan da şehirle bütünleştirme çalışmaları devam ettiğini görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Mahmut hocayı ve ekibini tebrik ediyorum, şehre sağladıkları katkı takdire şayan, şehirle üniversiteyi bütünleştirme çalışmaları fevkalade güzel, iyi ki Mahmut hoca kuruluş aşamasında Rektör olarak atanmış şehre ve eğitime katkısı büyük. Başarılarının devamını dileyerek sözlerime son veriyorum. Kalın sağlıcakla…

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.