Matriks, 5 milyon liralık yatırım yapacak

Matriks Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Cem Tutar, "Matriks ekosistemine katılmaya hak kazananlar arasından seçilen projelere toplam 5 milyon TL'lik yatırım yapmayı ve 1 milyon TL'lik destek sağlamayı hedefliyoruz." dedi.

Tutar, 2003'te kurulan Matriks'in, bugün yaklaşık 110'u yazılım ve AR-GE ekibi olmak üzere 200'ü aşkın çalışanıyla sermaye piyasalarına yeni nesil inovatif ürünler sunduğunu söyledi. Matriks'in ortaya çıkış ve bu noktaya geliş öyküsünün temelinde bir startup hikayesi yattığını kaydeden Tutar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendi hikayemizden yola çıkarak, süreci ve zorlukları çok iyi bildiğimiz için sermaye piyasaları konusunda fikri ya da projesi olanları ekosistemimize davet etmek istedik. 'Matriks Ekosistemini Genişletiyor' projesi de bu düşünceyle doğdu. Bizim dünyamızda, çok iyi bir teknoloji geliştirmeniz ya da çok iyi bir fikrinizin olması başarılı olacağınız, fikri hayata geçireceğiniz anlamına gelmiyor. Sürdürülebilir bir iş modeli oluşturmak çok önemli. Biz de bu nedenle girişimcilere kapılarımızı açmak istedik."

"Uygun görülen projeleri müşterilerimize sunmayı planlıyoruz"
Cem Tutar, 15 Haziran itibarıyla projeye başvuruları açtıklarını anımsatarak, ilk başvuruyu aldıkları andan itibaren projelerle ilgili değerlendirme sürecine başladıklarını söyledi. Kendilerine bir fikirle gelen ve Matriks İş Ortaklığı Proje Programı'na katılmaya hak kazanan herkese API'leri ve borsa verilerini açtıklarını dile getiren Tutar, şu değerlendirmelerde bulundu: "Bizim altyapımızdan, bilgi birikimi ve tecrübemizden faydalansınlar, kendilerini geliştirsinler istiyoruz. Matriks ekosistemine katılmaya hak kazananlar arasından seçilen projelere toplam 5 milyon liralık yatırım yapmayı ve 1 milyon liralık destek sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca uygun görülen ürünleri Matriks platformlarına, satış ve pazarlama kanallarına entegre ederek, müşterilerimize sunmayı planlıyoruz." Tutar, Türkiye'de teknoloji sektöründeki kadın sayısının sadece yüzde 9,9 seviyesinde olduğunu belirterek, Matriks çalışanlarının yüzde 33'ünün kadın ve kadın çalışanların da yüzde 30'unun mühendis olduğunu anlattı.

Deprem bölgesindeki öğrenci ve yeni mezun kadınlara destek
Matriks Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Tutar, deprem bölgesiyle ilişkili öğrenci ya da yeni mezun kadınların yazılım alanındaki kariyerlerine katkı sağlamak amacıyla "Matriks Android Yazılımcı Meslek Edindirme Programı" projesini hayata geçirdiklerini anımsatarak, şu bilgileri verdi: "Programın başvuruları 2 Temmuz'da tamamlandı. Toplam 425 kişinin başvurduğu programda yapılan testler ve mülakatlar sonucunda deprem bölgesinden kadınların da dahil olduğu 50 kişi belirlendi ve 27 Temmuz'da 101 seansı ile eğitimler başladı. Adaylar 3 ay süreyle yoğun bir eğitim programına katılacak. Matriks'in deneyimli mobil geliştirme ekibi de program boyunca mentorluk desteği sağlayacak. Matriks bu program sonunda başarılı katılımcılardan bazılarını ekibine dahil edecek. Programa katılan tüm kadınlar Up School'un kariyer havuzunda yer alarak sektördeki kariyer imkanlarından yararlanma şansı da elde edecek."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EKONOMİ Haberleri