Eğitim Fakültesi konferans salonunda düzenlenen panele öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Yöneticiliğini Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Aydın'ın yaptığı panelde; Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban Sağlık ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şeyma B. Kuran panelist olarak yer aldılar.
Panelin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mehmet Aydın, Âkif'i konuşmak, dile getirmek için edebiyatçı olmak şart değildir dedi. İlk konuşmacı Prof. Dr. Şaban Sağlık, tarihsel süreç içerisinde Âkif'in yaşantısını değerlendirdi. Prof. Dr. Şaban Sağlık, Âkif'in dört kutsal sıvı olarak tanımladığı alın teri, kan, göz yaşı ve mürekkepe dikkat çekti. Ayrıca Âkif'in Safahat'ı dikkatle incelendiği takdirde Büyük Türkiyenin görülebileceği gerçeğine işaret etti.
Prof. Dr. Yavuz Bayram, Âkif'in çok yönlülüğüne değindi. Toplumsal bir çok sorunun, özelde kadına şiddetin konuşulduğu bu günlerde, Âkif'in çözümlerinin konuşulmamasını yadırgadığını belirtti.
Son olarak konuşan Yrd. Doç. Dr. Şeyma B. Kuran ise, Âkif'in Safahat'ında doğrudan toplum ile ilgilendiğini belirtti. Âkif'in toplumda gördüğü her sorunu, çözüm yolları ile birlikte şiirine kattığını söyleyen Kuran, onun sorun adamı değil çözüm adamı olduğunu vurguladı. Panel, soru-cevap bölümüyle sona erdi.