Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi tarafından yapılan "Gıda Tüketim Eğilimi" anketinin sonuçlarını açıklayan Keskin, bu araştırmayla birlikte kamu görevlileri ve ailelerinin günlük gıda tüketim miktarı ve gıda alışverişlerindeki tercihlerinde ön planda tuttukları kriterlerin ortaya çıktığını kaydetti.
SADECE BAYRAMDA ET YENEBİLİYOR
Araştırma kapsamında memurlara Kurban Bayramı dışında kişi başına aylık tüketilen kırmızı et miktarının sorulduğunu ifade eden Keskin, "Memurların yüzde 24,3'ü bu soruya cevap olarak kurban bayramı dışında hiç et tüketmediklerini söyledi. Bu durum gerçekten içler acısıdır. Ülkemizdeki memurların durumu çok acı bir şekilde gözler önüne serilmiştir" dedi.
MUTFAK MADDİ İMKANA GÖRE DOLUYOR
Memurların mutfaktaki tüketim tercihinin büyük ölçüde maddi imkanlara göre belirlendiğini vurgulayan Keskin, "Memurlara gıda alışverişlerindeki öncelikleri sorulduğunda yüzde 56,3'lük bir oran mutfak ihtiyaçlarını maddi imkanlara göre karşılıyor. Yani memurların mutfağına harcayacak parası varsa geçinmeye çalışıyor. Eğer memurlar maddi sıkıntı içerisindeyse nelerle karşılaştığını bu sonuçlardan görebiliyoruz" diye konuştu.
Berat Doğan ÖZKABADAYI