Hastaların yaşam kalitelerini düşüren bu tür hastalıkların tedavisinde yeni bir alternatif bulundu. Halk arasında Kudret Narı olarak bilinen mormordica adlı bitki, içeriğinde ki charantine adlı etken madde sayesinde bu hastalıkların temelinde yatan sorunu çözüyor.
Mide hastalıklarının, ülser, reflü ve gastridin temelindeki sorun olan ve midede yaşayan Helicobacter Pylori isimli bakterinin, mide asidini arttırarak bu hastalıkları tetiklediği 1982 yılında doktor Barry Marshall tarafından keşfedilmiş ve bu bilimsel keşif tam 23 yıl sonra Nobel Tıp Ödülü nü almıştı.
İşte kudret narı (mormordica) bu bakterinin sayısını azaltarak aktivitesini baskılıyor ve üremesini engelleyerek hastalığı durdurduğu gibi antienflamatuar etkisiyle mide-bağırsak enfeksiyonların önüne geçiyor.
Kudret narı, mide ve bağırsaktaki yaraların tedavisinde başarı gösterip bu yaraların hızla kapanmasında çok etkili oluyor.
Uzmanlar, halkımızın uzun yıllardır mide rahatsızlıklarında ve diyabette bu bitkinin tedavi edici özelliklerinden faydalandığını söylerken, anlaşılıyor ki, modern tıpla geleneksel tıbbın daha fazla etkileşim içerisinde olması gerekir diyerek görüşlerini belirtiyorlar.