Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Rasim Kaplan, Gold Otel'de düzenlenen kahvaltıda hücre yenileyici özelliğe sahip olan mucizevi ilaç arı sütü, besleyici ve nemlendirici gücü sayesinde saç ve cilt bakımında da mucizevî etkiler yaratıyor.
DOKU VE CİLDİ YENİLİYOR
Arıcılar Birlik Başkanı Kaplan, arı sütünün mucize yarattığını ifade ederek, Arı sütü ile beslenen ana arı 3 4 yıl yaşarken, daha az süt daha çok polenle beslenen işçi arı ise ancak 5 ay yaşayabiliyor. Arı sütünün sırrı işte burada yatıyor. Mucize ilaç arı sütünün insan hayatı üzerindeki önemli etkileri olduğunu söyleyerek, arı sütünün insanın bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğal besin olarak kullanılabileceğini belirtti. dedi. Hücre yenileyici özelliğe sahip olan arı sütü, besleyici ve nemlendirici gücü sayesinde saç ve cilt bakımında da mucizevi etkiler yaratıyor. Dokuyu ve cildi yeniliyor, kırışıkları gideriyor. Arı sütü tüm dünya ülkelerinde, yoğun antibiyotik kullanan, radyoterapi ve kemoterapi alan hastalarda ve enerji ihtiyacı olan sporcularla, gelişme problemi olan çocuklarda destekleyici besin olarak kullanılıyor.
ARI ÜRÜNLERİ İÇİNDE ARI SÜTÜNÜN ÖZEL BİR YERİ VAR
Kaplan, arı sütünün, arı ürünleri içinde özel bir yere sahip olduğunu vurgularken daha çok arı sütü ile beslenen ana arının ömür uzunluğu, üreme özelliği, boyut farklılığı gibi farklılıklarına da dikkat çekti.
ÖMRÜ UZATAN DOĞAL GIDA
Arı sütü koruyucu, güçlendirici, canlandırıcı, özellikleriyle başta sinir sistemi ve bağışıklık sistemi olmak üzere, insanın fiziksel ve ruhsal yapısına yüksek performans getiren ve RNA ve DNA deposu olma özelliğiyle ömür uzatan tamamen doğal gıdadır. Arı sütü yüksek oranda protein, vitamin, mineral madde içerdiğinden besleyici değeri büyük bir besin maddesidir. Organizmayı gençleştirici bir özelliğe sahiptir. Kanser, Kalp-Damar Sistemi, Astım gibi çeşitli hastalıklara iyi geldiği ve Sinir Sistemi üzerinde olumlu etkiye sahip olduğu bildirilmektedir.
ARI SÜTÜ NASIL NE MİKTARDA KULLANILMALIDIR
Arı sütün saf olarak veya balla karıştırılarak yenebilir.
Saf olarak alınması halinde dilaltına getirilerek yaklaşık 10- 20 saniye kadar dilaltında bekletilir daha sonra ağız içinde gezdirilerek yutulur. Balla karıştırıldığında normal şekilde yenir.
Ramazan AKSOY