Samsun Ondokuz Mayıs Üniverstesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi'ne 400 kişilik bir yemekhane açıldı. Mühendislik Fakültesi'nde okuyan öğrenciler ders aralarında yemek yiyebilmek için çevre fakültelerin yemek hanelerine gitmek zorunda kalıyor yada kantinde yemek yiyebiliyorlardı. Bu durum öğrenciler için vakit kaybına neden olurken, çoğu zaman da yemek servisine yetişemiyorlardı.
YEMEKLERİ BÖLÜM HOCALARI YAPIYOR
Yaşanan bu sıkıntı Gıda Mühendisliği bölüm hocalarından Yrd. Doç. Dr. Münir Anıl ve diğer görevli hocaların büyük girişimi sonucunda ortadan kaldırıldı. Fakülte 400 kişilik yemekhanesine kavuştu. Öğrenciler yemekhanenin ilk gününde salonu doldurdu. Yemekler aynı fakültenin Gıda Mühendisliği Bölümü hocaları tarafından yapılırken, yine yemeklerin denetimi de bölüm hocaları tarafından yapılıyor. Yemekler için kullanılan malzeme ise Ziraat Fakültesi'nden temin ediliyor. Ayrıca, artan yemekler bozulmadan aynı gün içerisinde Yaşardoğu Yetiştirme Yurdu'na gönderiliyor.
ÖĞRENCİLER MEMNUN
Yemekhaneye kavuşmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını söyleyen OMÜ'lü öğrencilerden Emrecan Ulu, "Ders aralarının kısa olması ve Fen Edebiyat Fakültesin'de yer alan yemekhanenin yetersizliğinden dolayı uzun kuyruklar oluşuyordu ve çoğu zaman yemek alamıyorduk. Artık fakültemizde de yemekhanemiz var. Şimdi diğer fakültelerden bizim yemekhanemize yemek yemeye geliyorlar. Hocalarımıza teşekkür ediyoruz" derken, Görkem Aydın isimli öğrenci ise, "Fakültemizin en büyük eksikliklerinden biri olan yemekhanenin açılması yemek yemek için Fen-Edebiyat Fakültesi'ne giden mühendislik fakültesi öğrencilerinin hem zaman kaybını önlemiş hemde arkadaşlarımız ve hocalarımızla birlikte güzel bir ortamda yemek yeme olanağı sağlamıştır. Bu yüzden emeği geçen hocalarımıza teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.
Merve FIRAT/OMÜ