Özellikle sonbaharda bağışıklık sisteminin güçlenmesi için hem çayından hem de marmeladından destek alınabilir.
*Kuşburnu C vitamini deposudur, portakal, limon, mandalinadan daha fazla C vitamini içerir. Soğuk algınlığı ve gribe karşı korur.
*B vitaminlerinden zengindir, enerji metabolizmasında, hücre yenilenmesinde, sinir sisteminde, büyüme ve gelişmede faydalıdır.
*Kemik yapısını güçlendiren ve kanın pıhtılaşmasını düzenleyen K vitamini içerir.
*Demirden zengindir, yine büyüme ve gelişme için önemli, kansızlık gidericidir.
*Bağışıklık sistemini güçlendiren ayrıca saç ve göz sağlığı için gerekli olan çinko içerir.
*Kansere karşı korur, kanı temizler, yaraları hızlı iyileştirir.
*Bioflavonoidlerden zengindir, fitoöstrojen içerir bayanlarda menopoz döneminde sıcak basmalarına karşı faydalıdır. Diyetisyen Özlem Sert Aydın
*Yaşlılarda halsizlik ve yorgunluğa karşı önleyicidir.
*Dolaşım sistemini hızlandırarak selülit oluşumunu önler.
*Sigara ve alkolün zararlı etkilerine karşı koruyucudur.
*Kabızlık problemine karşı düzenli tüketildiğinde faydalı olabilmektedir.
*Doğal idrar söktürücüdür, ödem sorununu giderir.
*Barsak parazitlerini düşürür.
Birçok sağlık probleminde faydası olan kuşburnu meyvesinin hem çayını hem de marmeladını tüketebiliriz; günde 2 fincan kuşburnu çayı ve 1 yemek kaşığı marmeladı sağlıklı beslenme planınızın bir parçası olmalıdır.