Nitelikli gıdaya hasret kaldık

Samsun İl Kontrol Laboratuarı Müdürü Gıda Yüksek Mühendisi Osman Aydın, dünyadaki ekonomik, sosyal ve teknik alanlarda yaşanan çok hızlı büyümenin getirdiği en önemli problemin nitelikli gıda üretimindeki eksiklik olduğunu söyledi

Sağlıklı bir hayatın devamı için gıda üretiminin toplumun ihtiyaçlarına göre yeterli miktar ve kalitede olması gerektiğini ifade eden Osman Aydın, "Toplumların hayat standartlarının yükselmesinde gıda sanayileri önemli bir rol üstlenirken, sürekli değişen tüketici eğilimleri, sıkı rekabet şartları, teknolojik gelişmeler, bu sanayi kolunun sürekli kontrol altında tutulması gerektiğini göstermektedir" dedi.

"TEHDİTLER ORTADAN KALDIRILMALIDIR"
Üretilen gıda ve yem hammaddelerinin işlenmesi, değerlendirilmesi ve tüketime sunulmasının her aşamada kalite kontrolünün yapılmasının, dünyada olduğu gibi ülkemizde de gerekli olduğuna işaret eden Aydın, "Sonuçta dış ülkelere işlenmiş ve kaliteli gıda ve yem ürünleri ihraç eder hale gelmiş bulunmaktayız. Gıda ve yem maddeleri, canlıların beslenmesi için gerekli enerji kaynağını sağlaması nedeniyle yediğimiz gıdaların insan sağlığı ve hayvan sağlığı için riskli olan mikrobiyal bulaşmalar, pestisidler, hormonlar, ağır metallar, kimyasal bulaşmalar, radyasyon, toksinler, antioksidan maddeler, suni tatlandırıcı ve katkı maddeleri gibi sağlığı tehdit eden her türlü zararlı maddelerden arındırılması noktasından hareketle, gıda ve yem maddelerinin etkin denetim ve kontrolünün yapılarak insan ve hayvan sağlığını tehdit eden unsurların ortadan kaldırılması gerekmektedir" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SAĞLIK Haberleri