Bahçeşehir Üniversitesi’nden 6 öğrenci bir hafta Karsan'da iş yaşamına yönelik projeler geliştirdi.
Bilgide ve Uygulamada Çeşitliliği Destekleme Derneği (BUÇAD) tarafından hayata geçirilen ‘Genç Lojistik Projesi’ ile öğrencilerin iş yaşamına hazırlanması planlanıyor. Hazırlanan projeler sayesinde de sanayide verim artırılacak. Proje kapsamında Karsan’da bir hafta geçiren üniversite öğrencileri, kendileri için verimli bir deneyim kazanırken, kurum içinde iş güvenliğinden, daha verimli çalışma ortamına yönelik projeler geliştirdi.
'HEDEFİMİZ 80 SONRASI GENÇLER'
Almira Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan BUÇAD Yönetim Kurulu Başkanı Başak Yeğin Biçer, sanayi ve üniversite iş birliğinin en somut örneklerinden biri olan ‘Genç Lojistik Projesini’ hakkında şu bilgileri verdi: "Bu projede üç kolonumuz var. Öncelikle gençler, engelliler ve kadınlar. 1980 sonrası doğumlu olan gençlerimizi iş yaşamında desteklemek ve onların iş yaşamına daha kolay adapte olmalarını sağlamak için genç lojistik projemizi hayata getirdik."
Bahçeşehir Üniversitesi Bursa direktörü Mehmet Yıldız, projenin kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, "Aslında hep söylenen ama bir türlü hayata geçirilmeyen sanayi işbirliği projesi. Bu proje çerçevesinde BUÇAD ve Karsan’la birlikte olup öğrencilerimizi bu proje içinde okurken iş deneyimlerini sağlamasına katkı sağlayan bir proje. Genç lojistik projesi de bunu öğrencilerin öğrenim sürecinde çalışma hayatını destekleyen ve sonraki hayatında iş yaşamına adapte olmalarını sağlayan bir proje." şeklinde konuştu.
'BİR HAFTADA BAŞARILI BİR SÜREÇ GEÇİRDİK'
Karsan Planlama ve Lojistik Direktörü Ahmet Fuat Erdoğan, kendi kızının da üniversite öğrencisi olduğunu dile getirirken, bu projenin de üniversite-sanayi iş birliği açısından son derece önemli olduğunu anlattı. Karsan’a gelen 6 üniversite öğrencisinin hem kendileri hem de kurum için önemli çalışmalar yaptıklarını aktaran Erdoğan, "Gerek üniversite öğrencisi arkadaşlar, gerekse mühendis arkadaşlarımızın desteği ile bir haftada çok başarılı bir dönem geçirdik. İnşallah amaçladığımız sonuçlara ulaşma noktasında iyi sonuçlar elde ettik. Önümüzdeki günlerde de bu projelerinin devreye girişlerini göreceğiz." diye konuştu.
Proje kapsamında Bahçeşehir Üniversitesi'nin kendilerine öğrenci havuzunu sunduğunu anlatan BUÇAD proje başkanı İsmail Uygur şunları söyledi: "Bu öğrenci havuzundan ilgili öğrencilere ulaştık. Bu işe hevesli 6 tane arkadaşımızı, tatil döneminde bu işe zaman ayıracakları seçtik. Bunlar sömestr tatilinin bir haftasını Karsan firmasında geçirdi. Üretimin kokusunu aldılar ve hissettiler. Proje sonrasında da çok mutlu oldular."
Üniversiteden mezun olan öğrencilerin genellikle hazırlıksız iş hayatına atıldığına işaret eden Uygur, şunları anlattı: "Bu proje ile üniversite öğrencilerini sanayi şirketlerinin içine sokarak üniversiteden mezun olduğunda hiçbir şey bilmeden şirketlere başvurmamalarını istiyoruz. Bizler de üniversiteden mezun olduğumuzda hiçbir şey bilmediğimizi anladık. Okulda öğrendiğimiz her şey teoride kalıyor. Proje başlangıcındaki hedeflerimiz bu arkadaşlarımızı iş hayatlarına daha kolay adaptasyonunu sağlamak ve sanayi şirketlerinde bu öğrencilerin enerjisinden de faydalanmasını sağlamak. Yine üniversite-sanayi iş birliğini artırarak kalifiye eleman artırımına katkı sağlamak istedik." CİHAN