18 Kasım 2009’da ayrılmış aramızdan. On yıl olmuş aramızdan ayrılalı. İnternette gezerken fark etmesem hatırlamazdım, yalan yok. Zira ölüm tarihlerini ezberlemem. Bir yerlere not alırım, o notlara da bakmam bir türlü. Eski için ağlamak, hele de Ömer Lütfi gibi biri için hiç de gerekli değildir. Yaşarken, kendi hikâyesini anlatmıştır; bizim hikâyemizi de suratımıza söyleyip gitmiştir. Geride bıraktığı her eser, zaten konuşuyordur sizinle. Öldüğünü bilmeseniz, hâlâ hayatta sanırsınız yani.
Adam gibi yaşamış, ardında, kendini adeta hep buradaymış gibi hissettirecek eserler bırakmış… Ancak yeniden, tanıtım mahiyetinde, içimizde kalan o kekremsi tadıyla ölümü de anarak, yazılmalıdır… Umursamaz kalplere bir huzmelik yazı, bu gelir elden.
1950 yılında, Rize’nin İyidere ilçesi, eski ismi Aspet diye de bilinen Fıçıtaşı Mahallesi’nde doğan Ömer Lütfi Mete, ilk ve orta öğrenimden sonra bir dönem Kur’an kurslarında okudu. Aynı kurumlarda okutucu olarak görev yaparken Rize Lisesi’ni bitirdi. Rize Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptı. 1970 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne girdi. 1971 yılında önce matbaa çıraklığıyla başlayarak gazeteciliğe geçti. 1972’de İktisat Fakültesi’nden ayrılıp Atatürk Eğitim Enstitüsü’nü bitirdi. Rize Meslek Yüksek Okulu’nda edebiyat öğretmenliği dışında gazeteci ve senaryo yazarı olarak çalıştı. Babıali’de Sabah, Bizim Anadolu, Tercüman (Halka ve Olaylara), Türkiye, Yeni Haber, Orta Doğu, Yeni Şafak, Ayyıldız, Yeni Binyıl, Sabah gazetelerinde editör, yönetici ve yazar olarak çalıştı. Türk Edebiyatı, Boğaziçi ve Çağrışım dergilerinde makale, mizahi öykü ve şiirleri yayınlandı. ANAP ve MHP’den milletvekili adayı oldu, seçilemedi.
Eserleri:
Allahsız Müslümanlık
Milliyetçilik Milliyetsizlik (röportaj),
Gülce (şiir),
28 Şubat'tan Şemdinli’ye Derin Çeteler,
Derin Devlet (röportaj),
Dünyayı Kimler Yönetiyor (röportaj),
Derin Millet Manifestosu (köşe yazılarından seçmeler),
Çığlığın Ardı Çığlık,
Yerden Göğe Kadar,
Asker ile Cemre, Çizme (roman), Hacı yağı ile Parfüm Arasında (deneme), Balonya Tünel (kara mizah), İtfaiye Yanıyor (kara mizah)
Erdoğan Operasyonu (Mahir Kaynak'la Ortak Eseri)
Sinema filmi senaryoları:
Çizme
Gülün Bittiği Yer
Bizim Yunus
Kurtlar Vadisi Irak
The İmam
TV filmi senaryoları:
Köstekli Saat
Ayrı Dünyalar
Veysel Karânî
Ahmet Bedevî
TV Dizi senaryoları :
Bizim Ev
Evlere Şenlik
Ortaklar
Deliyürek
Avcı
Hayat Bağları
AGA
Kurtlar Vadisi
Kurtlar Vadisi Pusu
Eşref Saati
Ekmek Teknesi
Çanakkale Destanı (Belgesel Drama)
Uğur Işılak Dönen Alçak Olsun (Klip)
Not: İnternetteki bilgilerden alıntılanmış, birkaç da ilâve yapılmıştır. O’ndan, ölünce bahsetmedim ilk. Daha önce, merhum daha hayattayken, Memâti’nin Şarkısı yazısıyla dillendirdim kendisini. O’nun hakkında, O henüz hayattayken yazan biri olmaktan mutluyum. Kendi yazılarının tümünü barındıran güzel bir internet sitesi vardı; şu an aradım, bulamadım. Keşke yakınları –çocukları- şiirlerini besteledikleri gibi bu siteyi de korusaydılar; çok müthiş yazılar uçmuş gitmiş Allah rahmet eylesin.