İlkadımİlçesi sınırları içerisindeekmek ve ekmek çeşitleri üretimi yapan fırınlar Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Denetim ekipleri ve İlkadım Belediyesi Zabıta Ekiplerinin ortakçalışması ile 08 Mart 2016 ve 10 Mart 2016 tarihlerinde 2 ekip halinde denetlendi.5996 sayılı kanun kapsamında işletmeler ve çalışanlarının uyması gereken Asgari Teknik ve Hijyenik Şartlar, ürünlerin gramajı ve işletmenin sahip olması gereken belgelerin kontrolünün yapıldığı çalışmada ilk günİlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Süleyman YILMAZ ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Semra GÜLTEN’de yer aldı.
İlçe bazında üretim yapan ekmek fırınlarından36 tanesinin denetlendiği çalışmada işletmelere Asgari teknik ve Hijyenik şartlar konusunda uyarılarda bulunuldu6 fırınauygunsuz olan üretim şartlarını düzeltmesi için yasal takip süresi verildi.Yapılan gramaj kontrollerinde herhangi bir sorunla karşılaşılmadı.İlkadımBelediyesi Zabıtası ve İl müdürlüğümüz gıda denetim ekipleri ile işletme denetimleri ilerleyen günlerdede artarak devam edecektir.