Otat Samsun'un Markası oldu

Otat Samsun, Çorum, Amasya, Ordu, Tokat ve Giresun'da on binlerce kişiye hizmet veriyor.



Samsunluların çok yakından bildiği bir isim Otat. Ama bu ismin nereden geldiğini, kaç yıldır neler yaparak bu ünlü ismi elde ettiklerini bilen çok az kişi var kentte. Samsunluya göre, halka dürüst hizmet vermenin ismi Otat.
Atatürk'ün kurtuluş savaşını başlattığı Samsun'un kaplıcalarıyla ünlü Havza ilçesinde 1998 yılında piyasaya girerek üreten, işlerini büyüten ve müşterilerine en iyi hizmeti vermenin gururuyla marka olmayı hak eden bir kuruluş Otat. Kuruluş amacı itibariyle tüketicisine sağlıklı ve doğal ürünler sunmayı ilke edinen Otat; yoğurt, ayran, kaşar peyniri, beyaz peynir, tereyağı, kaymak ve dondurma gruplarında üretim gerçekleştiriyor.
Otat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Başaran'a göre, kurulduğu tarihte 300 metrekare kapalı alanda günlük 2 ton süt işleme kapasitesi olan Otat, bugün 3 bin 500 metrekaresi kapalı, 7 bin 500 metrekare alan içersindeki fabrikasında, günlük 100 ton süt işleme kapasitesine sahip. Otat günlük süt ihtiyacının yüzde 60'ını Orta Karadeniz'in Akdağ ve Tavşandağı yaylalarında doğal ortamlarda süt sığırlarını besleyen üreticilerden ve özel süt çiftliklerinden karşılıyor.
İş bununla da bitmiyor tabii. Otat, her gün 40 firigorifik kasalı dağıtım aracıyla, sağlıklı ve doğal süt ürünlerini Samsun, Çorum, Amasya, Ordu, Tokat ve Giresun il ve ilçelerindeki 3 bin 500 satış noktasına ulaştırıyor.
Deniyor ya “Otat adını Samsunlular iyi bilir” diye, boşuna değil bu iddia, siz her gün sağlıklı ve doğal süt ürünlerine Samsun başta olmak üzere Doğu Karadeniz'den Hopa'ya Batı Karadeniz'den Bolu'ya kadar 100 binlerce kişiye hizmet edeceksin, onların karnını hem de kendi ürettiğin gıda maddeleriyle doyuracaksın, en iyi hizmeti sunacaksın. Üstüne üstlük bunu yaparken de 130 kişiye istihdam sağlayacaksınız.
Bunu, “İşte çalışmak, üretmek, işletmecilik böyle olur” dedirten uzun yılların kısa bir öyküsü olarak görmek gerek. Ama öykü öyle de bitmiyor. Mustafa Başaran' a göre de öyle bitmeyecek zaten. Amaçları Otat markasını daha da tanıtmak. Mustafa Başaran ,“Çalışmak, üretmek ne kadar zevkliyse, hizmetin karşılığını görmek güzel şey. Bunu düşünerek hedef büyütmek istiyoruz, ama bizi çekincede bırakan bir gerçek var önümüzde duran. O da ülkemizin koşulları. Ekonominin durumu ortada. Bir şeye girişmek, yatırım yapmak için iyi hesap etmek gerekiyor. Aslında yatırım yapmak ve işi büyütmekten korkmuyoruz . Samsun'a, halkımıza hizmet ayrı bir zevk ve onur veriyor. Otat olarak hemşerilerimize, ülkemize gerek hizmette, gerekse ürettiğimiz ürünlerle yararlı olama yı sürdürmek tek hedef ve dileğimiz. Bunu yapacak deneyimotat ve Otat gibi bir markaya sahip olmaktan da mutlu ve gururluyuz” diyor. DENGE/GÜNCEL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

YAŞAM Haberleri