Trabzon'un Boztepe semtinde oturan Teknik ve Endüstri Meslek lisesi 3. Sınıfına devam eden Oğuzhan Aydoğdu (17), 2 ay önce iş kur ve milli eğitimin ortaklaşa düzenlediği alüminyum doğrama kursuna katıldı. Meslek öğrenmek için kursa başladığını belirten öğrenci, eğitimini gördüğü mesleğin 20. gününde, alüminyum doğrama değil, demir, çelik ve saç işlerinin yapıldığı metal atölyesinde çalıştırıldığını iddia etti.
Burada giyotin makası denilen makinede saç kestiği sırada elini kaptırdığını belirten Oğuzhan Aydoğdu, Ben makineyi kullanmasını bile bilmiyordum . Bu işi bana verdiler Saçı keserken sol elimin işaret parmağını makineye kaptırdım Parmağım 2 santimetre kesilerek koptu. Gittiğim devlet hastanesinde Olayın şoku ile bana şikayetçi olmadığıma dair imza attırıldı dedi
AİLE ŞİKAYETÇİ OLDU
Oğlunun Alüminyum atölyesinde değil, Metal atölyesinde çalıştırıldığını, kullanmayı tam öğrenmediği makinede iş verildiğini belirterek baba Ekrem Aydoğdu, olaydan 2 hafta sonra oğlu ile birlikte Cumhuriyet savcılığına giderek ,İş kur ve görevli öğretmen hakkında şikayetçi oldu..
KOVUŞTURMAYA YER YOK
Yapılan tahkikat sonrası Cumhuriyet savcılığından gelen yazıda, Endüstri Meslek lisesinde düzenlenen alüminyum doğrama kursuna katılan müştekinin aynı gün alınan ifadesinde şikayetçi olmamıştır.. Olay sırasında görevli olan öğretmen Ayhan Kurt ile İş kur temsilcisi Mehmet Yazıcı, haklarındaki suçlamayı kabul etmedikleri gibi, olayın öğrencinin dikkatsizliğinden kaynaklandığını söylemiştir.
ÜRETİM YAPTIRIYORLAR
Oğlunun dikkatsizlik, tedbirsizlik ve ihmal sonucu parmağını kaybettiğini belirten Baba Ekrem Aydoğdu, biz çocuklarımızı meslek öğrensin diye oraya gönderiyoruz, üretim yapsınlar diye değil. 20 günlük kursiyerin bilmediği makinenin başında ne işi var. Alüminyum kursunda Giyotin makası olmaz. Kursta gerekli tedbirler alınmamıştır. Çocuğu o vaziyette kandırarak şikayetçi olmadığı gerekçesiyle imza attırılmıştır. Oğlum elini kaybetseydi ne olacaktı. Bu işin peşini bırakmayacağız. Hukuk nezdinde mücadelemiz devam edecek dedi.