1. kalite olarak adlandırılan kuşgömü, tütünlük, sırt ve antrikot pastırmanın kilosu 45 liradan 52 liraya, 2. kalite olarak adlandırılan omuz, kürek, eğrice, şekerpare ve but pastırmanın kilosu 40 liradan 44 liraya, 3. kalite olarak bilinen diğer pastırma türleri de 30 liradan 35 liraya çıktı.
CANLI HAYVAN SIKINTISI
Pastırma ve sucuk üreticisi olan ve aynı zamanda Kayseri Ticaret Borsası Başkanı olan Şaban Ünlü, pastırma-sucuk fiyatlarındaki artışın, üreticilerin canlı hayvan bulmakta yaşadıkları sıkıntılardan kaynaklandığını söyledi. Ünlü, Süt para etmeyince geçen yıl dişi koyun ve sığırlar bile kesime gönderildi. Kuzu ve dana sayısı düşünce, canlı hayvan sıkıntısı başladı. Kurban Bayramı yaklaşınca da besiciler ellerindeki malları bekletiyor. Bunun sonucu canlı hayvan fiyatları hızla yükseldi, pastırma ve sucuk fiyatları zamlandı dedi.