Piliç şifa kaynağı

Uzmanlar, insan sağlığı için yararlı olması kadar diğer protein kaynaklarına göre düşük maliyetli olan piliç etinin, şifa kaynağı olduğunu belirttiler

Bedensel ve zihinsel gelişim, sağlıklı ve dengeli beslenme için tüketilmesi gereken hayvansal protein kaynaklarının en önemlilerinden biri olan tavuk eti, doğru beslenmede önemli ve stratejik bir besin kaynağı olarak görülüyor. Türkiye'nin genç nüfus yapısına sahip olduğu dikkate alındığında ise bu stratejik önem daha da değer kazanıyor. İnsan beslenmesinde gerekli olan tüm aminoasitleri yeteri miktarda içeren tavuk eti proteinleri ile açıklamalarda bulunan Samsun Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, tavuk etinin kırmızı ete göre daha yararlı olduğunu belirttiler. Yetkililer ayrıca, doymamış yağ asitleri oranı, kırmızı ete göre daha yüksek olan piliç etinin kolesterol seviyesinin tavuk etinden düşük olması sebebiyle damar sertliği riskinin az olduğunu söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

ÜLKE GENELİ Haberleri