PİŞMANLIK FAYDA ETMEZ

Bayram Ocak

Reza Zarrab ABD'de de tutuklu, zamanı gelince ülkemize karşı baskı aracı olarak kullanılacak. 
Ne yaptı adı geçen şahıs? İran ambargosunu deldi, kimin adına Türkiye, Bu konu ülkenin önüne 2019 seçimlerine yakın sürülecek, o zaman Amerika karşıtları kendi isteklerinin gerçekleşmesi için Amerika'dan yana tavır alacak. 
Örneğini gördük mü? Irak'ta , Libya'da evet, ülkelerinin başında ki insanı yabancılar demokrasi getiriyoruz diye gayri demokratik bir şekilde görevinden uzaklaştırırken alkışlayan ülke halkını, Amerika tüm varlıklarına el koyup insanlık dışı uygulamalar yapmaya, ülkenin her yerinde bombalar patlamaya,insanlar ölmeye başladığında ise kaçacak yer arayan vatansever görünümlü vatan hainlerin de gördük bunu. Sonuç mu ? Parçalanmış aileler,kan ve göz yaşı ile yoğrulmuş topraklar ile tüm zenginliklerinin el değiştirmesi.
Peki bu ülkede bu yaşanır mı? Denendi halkın gücü görüldü, bundan sonrada bu ihtimal oldukca düşük. Hiç olmaması içinde herkesin birlik beraberlik içserisinde hareket etmesini istiyoruz, bu istekte vatan için, bir kaç yüz yıl daha kimseye uşaklık yapmamak için. 
Neden daha önce Amerika bu tür eyleme girmiyordu? Ne söylenirse yerine geliyordu bir şekilde, kopan kızılca kıyamet bu baş kaldırıdan kaynaklanmaktadır.Amerika elçiliğinde terör örgütü bir Türk çalışan sorgulanırken yaşanan gelişmeler malumunuz, hatta o çalışanın telefon kartına dokunulmaması yönünde telkin verilebiliyorsa bir başkaldırın varlığına şahit oluyorsunuz demektir.
Olumsuz olarak ne ile karşılaşabiliriz ? Daha önce yaşanmış bir örnek iyi bir derstir bizim için.
28 Haziran 1996. Necmettin Erbakan başbakan oldu.
10-20 Ağustos 1996. Başbakan Erbakan ilk yurt dışı gezisini İran'a yaptı. Devamında ikişer gün Pakistan, Singapur, Malezya ve Endonezya'da kalıp döndü.
 2-8 Ekim 1996. Başbakan Erbakan bu kez yine ikişer günlük Mısır, Libya, Nijerya gezisine çıktı.
Bu geziler Türkiye'deki siyasi tansiyonu hayli yükseltti! Keza: ABD, Erbakan'ı uyardı:
– “Kesinlikle İran'a gitme.”
– “Sakın doğal gaz anlaşması imzalama.”
Erbakan geri adım atmadı…
Yanıt gecikmedi: ABD, 2 bin peşmerge ile ordu kurduğunu açıkladı. (Erbakan, Kuzey Irak konusunda Saddam ile görüşeceğini ve Hafız Esat'ı Türkiye'ye davet edeceğini söyledi.)
Bu süreçte…
PKK terörü arttı. Canlı bombalar patlatıldı. HADEP kongresinde Türk bayrağı indirildi.
Mehmet Ağar Libya gezisini protesto edip İçişleri Bakanlığı'ndan istifa etti. Bu gezi nedeniyle Erbakan hakkında gensoru verildi. Hakkında Yargıtay'a suç duyurusunda bulunuldu. Susurluk skandalı patladı.
Aczmendi Tarikatı şeyhi Müslüm Gündüz, Fadime Şahin ile basıldı. Ankara Sincan'da Filistin'e destek için düzenlenen Kudüs Gecesi'ne İran büyükelçisinin katılması sert tepkilere neden oldu. Sincan'da tanklar yürüdü. Türkiye ve İran büyükelçilerini çekti. Genelkurmay 2. Başkanı  İran'ın terörist devlet muamelesi görmesi gerektiğini açıkladı.
Mitinglerde “Türkiye İran Olmayacak” sloganı daha gür atıldı. Dolar 100 lirayı aştı. 
28 Şubat 1997'de “post-modern darbe” yapıldı. Erbakan'ın partisi RP hakkında Anayasa Mahkemesinde dava açıldı. Erbakan , 18 Haziran'da istifa etti.
Bunda Amerikanın etkisi var mı?
Tamamında var, 15 Temmuzun tamamında olduğu gibi, Gezi olaylarında oldukları gibi. 
Amerika ile ilişkilerimiz ne zaman arttı ve bağımlılığımız başladı? İkinci dünya savaşı sonrası. Planlı bir hareket başlatıldı, Rusya Boğazlar üzerinde hak,Kars ve Ardahan'ı isteyince . Peki Rusya yeni savaştan çıkmış Amerika ve İngiltere ona destek vermiş, yok olmaktan kurtulmuşken savaşın hemen sonrasında ülkemizden toprak isteme cesaretini nasıl gösterdi?
Çünkü bu danışıklı bir dövüştü. Oluşturulan Demir perde duvarı dünyayı daha iyi bölüşmek adınaydı,kimsenin birbirini vuracağı yoktu ama vuracakmış gibi kutuplaştırılıp halklar ezdirildi. İstedikleri ülkeyi ellerine geçirdiler.
Bu birlikteliğin sona ermesi içn sokaklarda bağıranlar eyleme geçildiğinde kendi ülkelerinin karşısında durabilmektedir. Bu birlikteliğiğn sonu yaklaşmazsa idi Suriyede bir Kürt devleti kurulması için açıktan destek vermezdi Amerika.
Yarın yüz üstü kalıp bir kaç asır esaret altında yaşamak istemiyorsak , sokaklarda kahrolsun emperyalizm naraları atmak istemiyorsak vatan için birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeliyiz

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.