POLİSLERE EK ZAM VERİLMELİ
2015 yılı için memur ve emeklilere verilen 3+3 zam artışının yetersiz olduğunu, maaşların ayın yarısına kadar yettiği ondan sonra borçla gelecek ay beklenilmektedir.
Polisler her türlü tehlikeyle karşılaşmakta, toplumsal olaylarda ve seçim sürecinde fazla çalışan, yeri geldiğinde çalışma süresi uzatılan, izinleri durdurulup göreve çağırılan, gece göreve giderken eşinin ve çocuklarının yolcu ettiği, gecede açıkta çalışan, milli ve dini bayramlarda da tehlikesi olan tek meslektir.
Emniyet mensuplarının mali ve sosyal haklarının düzeltileceği, geçmiş yıllarda yetkililer tarafından ifade edildiği halde yerine getirilemedi. Yetkililer tarafından bütçenin ve ekonominin iyi olduğu ifade edilmekte, ek zam yapılırsa, polisler az da olsa rahatlayacaktır.
İkinci şark görevi, emniyet mensuplarının gelecek için yapmış oldukları planları alt üst etmekte, okuyan öğrencilerin eğitimi aksamakta, almış olduğu evin borcunu ödemekte sıkıntı çekmekte, günü gelende erken emekliye ayrıldıklarında emekli maaşları yarıya düştüğünden emeklilikte huzur bulamıyorlar.
Milletvekillerine görev düşmekte, polislerin mali ve sosyal haklarının düzeltilmesi için T.B.M.Meclisi’ne kanun teklifi verilirse, hükümet teklifi değerlendirmek zorunda kalır.
Ülkemizde kamuda yapılan hizmetlerin zorlukları göz önünde tutulursa, ona göre ücret sistemi düzenlenirse, haksızlıklar ortadan kalkarsa kamu çalışanları arasındaki, adalet ve hakkaniyet sağlanırsa, yaptığı hizmete göre karşılığı verilirse itiraz olmaz.
Dolaylı vergilerin ağırlığı nedeniyle, Türkiye’deki vergi sistemi adaletsiz yapıya sahip, çünkü dolaylı vergiler kişisel geliri dikkate almadan daha başlangıçta gayri adil özellikler taşıyor.
Toplam vergi gelirleri içinde yüzde yetmişe ulaşan dolaylı vergiler dar gelirli olan herkesi etkilemekte, vergilerin aşağı çekilmesi önem taşır.
Milli gelir sosyal ve adaletli pay edilirse mutluluk olur. Gelirin büyük çoğunluğu belli bir kesime verilirse, toplumda huzur ve barış olmaz.