Potansiyel var çalışma yok!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim üyelerince gerçekleştirilen 'Türkiye'deki organik süt sığırcılığı' konulu bir araştırmada,



Avrupa Birliği (AB) sürecindeki Türkiye'de organik süt sığırcılığına uygun potansiyelin bulunması nedeniyle çalışmalara ağırlık verilmesinin önemi vurgulandı.

OMÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Hüseyin Erdem ve Yrd. Doç. Dr. Savaş Atasever'in yürüttüğü araştırmada, AB sürecindeki Türkiye'de organik süt sığırcılığı yetiştiriciliğinin temel özellikleri, organik hayvancılığa katkıları, dünyada ve Türkiye'de organik süt sığırcılığı yetiştiriciliğinin yapısal durumu ve geleceği konusundaki veriler derlendi.

Çalışma sonucunda elde edilen bilgilerden organik süt sığırcılığının yaygınlaştırılması gerektiğinin belirlendiğini bildiren Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Erdem, organik süt sığırcılığının dünyada her geçen gün geliştiğini, Türkiye'nin de bu gelişmelerin gerisinde kalmaması gerektiğini söyledi.

EKONOMİYE KATKISI BÜYÜK

Organik süt sığırcılığının ekonomiye önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Erdem, şunları kaydetti:''Bugün pek çok ülkede çevre dostu üretim tekniklerinin uygulandığı organik hayvancılığın bir ivme kazandığı görülmektedir. Hayvan sağlığı ve refahı, barındırma, yetiştirme, damızlık seçimi, besleme ve kesim gibi çok sayıda faktör, organik süt sığırcılığı üzerinde önemli etkiye sahiptir. AB sürecindeki Türkiye'de organik süt sığırcılığına uygun bir potansiyelin bulunması, bir avantaj olarak değerlendirilmektedir. Organik süt sığırcılığı, yüksek kalitede, sağlıklı, risksiz süt ve süt ürünleri istencindeki tüketicilere yönelik olarak, çevre dostu üretim teknikleriyle, kontrollü ve sertifikalı olarak gerçekleştirilen bir üretim yöntemidir.''(AA)



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YAŞAM Haberleri