"Öğrenemeyen çocuklar da öğrenen çocuklar gibi sistemde önemli olmaya başlarsa değişiklikler ancak o zaman meydana gelecektir" dedi.
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Özel Eğitim Öğrenci Topluluğu tarafından 'Dünden Bugüne Özel Eğitim' konulu konferans düzenlendi. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Zihin Engelliler Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özyürek konuşmacı olarak katıldı. Engelli bireylere dikkat çekmek, bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen konferansı OMÜ Özel Eğitim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serpil Alptekin, öğretim üyeleri ve öğrencileri dinledi.
Prof. Dr. Mehmet Özyürek, normalleştirme kavramının hizmetlerin normalleştirilmesi anlamına geldiğini belirterek, Normal ve sağlıklı bireylerin okula gitmekle ilgili problem yaşadıklarını düşünüyor musunuz? Yetersizlikten etkilenen kişiler yeterince eğitim alabiliyor mu? Bu bireylerin erişimleri için uyarlamalar yapmıyorsanız normalleştirme gerçekleşmiyor demektir. Ülkemizde kaynaştırma denilen şey birlikte eğitimle ilgili olan araştırmalar aslında. Çevrede düzenlemeler yapmadan genel eğitimde eğittiğiniz çocuklarla ilgili çalışmalara kaynaştırma diyemezsiniz. Kendinize, öğrenemeyen çocukların umurunuzda olup olmadığını sorun. Eğer değilse sahip olduğunuz donanımınız bir işe yaramaz. Öğrenemeyen çocuklar ne zaman bizim umurumuzda olursa her şey çok daha iyi işleyecektir. Öğrenemeyen çocuklar da öğrenen çocuklar gibi sistemde önemli olmaya başlarsa değişiklikler ancak o zaman meydana gelecektir diye konuştu.
Konferans sonunda OMÜ Özel Eğitim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serpil Alptekin ve OMÜ Özel Eğitim Öğrencileri Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Yaşar Barut, Prof. Dr. Mehmet Özyürek'e plaket ve hediye verdi.