Samsun'da, tıp, veterinerlik, diş hekimliği, fizik, kimya ve biyomedikal mühendislik gibi farklı bilim dallarına ilgi duyan araştırmacıların, radyoloji alanındaki temel konular ve son gelişmeler hakkında bilgilendirilmeleri amacıyla bir çalıştay düzenlendi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), ABD Virginia Üniversitesi ve Hollanda Erasmus Üniversitesinin iş birliğinde gerçekleştirilen ''Radyoloji Çalıştayı'' Samsun'da başladı.
Çalıştayın açılışında program hakkında bilgi veren Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı olan Doç. Dr. Muzaffer Çelebi, kontrast partiküller (microbubles) ile yapılan ultrasonik moleküler görüntüleme alanındaki araştırmaların Amerika ve Avrupa'daki bazı üniversitelerde yürütüldüğünü söyledi.
GENETİK GELECEĞİN EN POPÜLER BİLİMİ
Bu alanda yapılan araştırmaların birçok amacı içerdiğine değinen Çelebi, gen transferi, kan pıhtısının eritilmesi, hasara uğramış damarlarda angiogenesisin sağlanması gibi konulardaki teşhis, gelişim, izlenme ve tedavi konularında anlatımlarda bulundu. Bu çalışmaların ileriye yönelik olarak insan ve hayvan sağlığı için büyük umutlar taşıdığını belirten Çelebi, Virginia ve Erasmus Üniversitesinin bu konuda gelişmiş laboratuvarlara sahip olduğunu ifade etti.
Çelebi, Virginia Üniversitesinden programa konuşmacı olarak katılan Dr. Alexander Klibanov ile Hollanda, Erasmus Üniversitesinden katılan Dr. Annemieke Van Wamel'in bu alanda tanınmış, otorite kabul edilen bilim adamları olduğunu da sözlerine ekledi. Daha sonra çalıştay kapsamındaki bilimsel konular üzerinde katılımcılar anlatımlarda bulundu.