Ramazanda beslenmeye dikkat

Erzurum Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi Diyetisyeni Dr. Müzeyyen Elmas Kara, Ramazan ayında beslenme konusunda vatandaşları uyardı.

Oruç tutan vatandaşların, diğer zamanlarda olduğu gibi Ramazan'da da sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmeye özen göstermeleri gerektiğini vurgulayan Dr. Müzeyyen Elmas Kara, "Ramazan ayında normal beslenme düzenimiz değişmektedir. Genelde 3-4 öğün tüketilen besinler, Ramazan ayında 2 öğüne düşmektedir. Bu dönemde özellikle tatlı, hamur işlerinin tüketiminde artış olmaktadır. Buna karşılık su, sebze ve meyve tüketimi azalmaktadır. Ramazan'da gün boyu aç kalınacağı için yatmadan önce aşırı yemek yerine, sahura kalkmak çok daha sağlıklı olacaktır" dedi.



MUTLAKA SAHURA KALKILMALI
Ramazan'da sahura mutlaka kalkılması gerektiğini belirten Kara, sahura kalmadan oruç tutulursa aç kalma süresi artacağından halsizlik, baş ağrısı, yorgunluk ve dikkatte azalma görülebileceğini ifade ederek, kan şekerinin düşmesini ve iftarda aşırı besin tüketimini engellemek için sahurda protein içeriği yüksek, midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktiren, yavaş sindirilen gıdaların tüketilmesinin çok önemli olduğunu kaydetti.

SAĞLIK Haberleri