Oruç tutanlar için beslenme ve yaşam şeklinin değiştiği Ramazan ayında dikkat edilmesi gereken önemli konular vardır diyen Büyük Anadolu Hastaneleri Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Elanur Yılmaz, "Ramazan ayında yeterli ve dengeli beslenmenin sürdürülebilmesi için günün oruç tutulmayan bölümünde en az 2 öğünü tamamlamak ve sahur öğününü atlamamak gerekmektedir. Sahura kalkılmaması ya da sahurda sadece su içilmesinin zararlı olduğu unutulmamalıdır.
SU TÜKETİMİ ÖNEMLİ
Oruç tutarken bağışıklığı güçlü tutmak için mutlaka iftarlar sahur arası 1,5-2 litre su içilmelidir. Çünkü su vücudun savunma kalkanıdır. Bağışıklığı destekleyecek diğer bir besin baharatlardır; özellikle sumak,zencefil, kırmızı-kara biber miktarı abartılmadan tüketilmelidir.
TOK TUTAN YİYECEKLER
Sahurda mutlaka peynir yumurta,süt gibi tok tutacak besinlerden destek alıp diğer gün bize enerji sağlamasına destek vermeliyiz. Ve bunların yanına yeşil sebzeler (marul, maydanoz, dereotu) mutlaka bir taze meyve (portakal,elma,çilek,muz) eklenmeli ve tam buğday/çavdar/yulaf ekmeği gibi uzun süre tok tutan lif içeriği yüksek ekmekler unutulmamalıdır.