Romatizmal hastalıkları bulunan kişilerin Ramazan ayında beslenme şekillerinin nasıl olması gerektiğini anlatan Karanfil, şunları söyledi: "İnsanların yedikleri yiyeceklerle eklem romatizması arasında bazı kanıtlar bulunmuştur. Çalışmalar gut, osteoporoz ve osteoartrit tipi romatizma hastalıları ile beslenme arasındaki ilişkiyi ortaya çıkarmıştır. Ramazan ayında ve hayatımızın geri kalanında genel ilke olarak sebze, meyve ve tahıl ürünleriyle dengelenmiş bir yeme programı tercih edilmeli, şişmanlıktan kaçınılmalıdır" dedi.
SAĞLIKLI BESLENMENİN İLKELERİ
Sağlıklı bir beslenme programının ilkelerini sıralayan Karanfil, "Bunlar sağlıklı kilonun korunması, yağ ve kolesterolün ölçülü alınması, özellikle sebze, meyve ve tahıl ağırlıklı yiyecekler hazırlanması, şekerin ve tuzun ölçülü alınması, gün içinde bol miktarda su içilmesi ve beslenme programında ağırlıklı yiyeceklere yer verilmesidir."