Sinop Tarım İl Müdürü Sıddık İpek, Dünya Süt Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Tarım İl Müdürlüğü olarak sütün yararlarının anlatıldığı bir dizi çalışma başlattıklarını bildirdi. Bunun için hazırlanan afiş ve pankartları ilgili yerlere astıklarını, broşürleri de dağıttıklarını kaydeden İpek, sütün içerdiği kalsiyum nedeniyle kemikleri ve dişleri güçlendirdiğine işaret ederek özellikle çocukların süt tüketiminin önemini vurguladı.
SÜT İÇME ALIŞKANLIĞI YETERSİZ
Türkiye'de süt içme alışkanlığının yetersiz olduğunu belirten İpek, ''Avustralya'da yılda 108, Amerika ve Avrupa'da kişi başına yılda 95 litre süt tüketilirken ne yazık ki Türkiye'de kişi başı süt tüketimi yaklaşık 15 litre. Bu miktarın artırılması gerekir'' dedi.
Yeterli ve dengeli beslenme için günde en az bebeklerin 750 gram, çocukların ve gençlerin 300-350 gram, yetişkin ve yaşlıların 250-400 gram, hamile ve emzikli kadınların ise 500 gram süt içmesini veya aynı miktarda süt içeren yoğurt, peynir, ayran gibi süt ürünleri tüketilmesi gerektiğini söyleyen İpek, ''Sağlıklı nesiller için süt tüketiminin artması şarttır'' diye konuştu.