SAMSUN BÜYÜK ANADOLU'DAN MÜJDE!

Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdürü Güner Armutlu, "Hastanelerimizi birleştirip başka yere taşıyacağız" dedi

Büyük Anadolu Hastaneleri 04 Haziran 2016 tarihinde “Uyku Apnesi ve Horlama Cerrahisi” konulu 2. Akademik Sempozyumu'nu düzenliyor. Sempozyum öncesi bir otelde düzenlenen toplantıya Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdürü Güner Armutlu, Büyük Anadolu Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları ve Baş, Boyun Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Erdal Seren ve Kurumsal İlişkiler Müdürü Fatih Esen katıldı.

'ARTIK KABINA SIĞMIYORUZ!..'
Toplantıda konuşan Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdürü Güner Armutlu, yapacakları sempozyum hakkında bilgi verdi. Daha sonra Büyük Anadolu Hastanesi'nin kabına sığmadığını, şehir merkezindeki 2 hastaneyi birleştirip başka bir yere taşınacaklarının müjdesini veren Armutçu, “Anadolu Hastanesi Samsun’un ilk özel hastanelerinden bir tanesidir. Artık hastanelerimiz kabına sığmıyor. Her iki hastanemizde şehir merkezinde sıkışmış konumdayız ve bulunduğumuz ortamlarda genişleyemiyoruz. Samsun’un da ilk özel hastanesiyiz. Şu anda yerini tespit ettiğimiz yaklaşık 16 bin metrekare kapalı alan olacak şekilde, yine şehir merkezinde hastanelerimizi taşıyarak orada çok daha kaliteli hizmeti verecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Şu anda gerek ambulanslarımızın hastanemize ulaşmasında gerekse trafik yönünden sıkıntı yaşıyorduk. İki hastanemizi birleştirerek, tek bir yerde daha kolay ulaşılabilir ve hizmetin çok daha güzel verileceği bir binada hizmetlerimizi devam ettireceğiz” dedi.

2. AKADEMİK SEMPOZYUM
Büyük Anadolu Hastanesi olarak bu yıl ikincisini düzenleyecekleri sempozyumda horlama ve uyku apnesi cerrahi konularını tartışacaklarını belirten KBB Hastalıkları ve Baş, Boyun Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Erdal Seren ise, “Bu konuda uzmanlar, uyku teknikerleri ve diğer sağlık personelleri gelecek. Burada güncel bir konu olan horlama ve uyku apnesinin cerrahi metotları ile bizim hastanemizde yaptığımız başarı oranları konuşulacak. Horlama çok ciddi bir sağlık problemidir. Toplumumuzda çok sık görülmektedir. Erkeklerin yaklaşık yüzde 55’i, kadınların yüzde 45’i ara ara horlamaktadır. Horlamaktan daha önemli gece uykuda 10 saniye ve üzeri nefes durması şeklinde tanımladığımız uyku apnesi de çok nemlidir. Uyku apnesi yüzde 4-5’lere kadar çıkmakta ve bu da büyük bir kitleyi etkilemektedir. Aynı zamanda kalp hastalıklarının, inme, yüksek tansiyon gibi hastalıkların bile zeminini hazırlamaktadır. Dolayısıyla bu uyku apnesinden muzdarip olan kişiler sadece sağlık ile ilgili değil, sosyal problemler de yaşamaktadır. Bunlarda trafik kazası riski 7 kat fazla, iş gücü kayıpları 13 kat fazladır. Yine evlilik ile ilgili problemler yaşanmaktadır. Bizde hastanemizde uyku apnesiyle ilgili cerrahi tedavi uygulayarak şuana kadar 100’ün üzerinde Samsun’dan ve çeşitli illerden gelen hastalar oluşturmaktadır” diye konuştu.

HORLAMA VE APNE CERRAHİSİ
Hastane olarak hem diyabette hem de horlama apne cerrahisinde büyük bir donanıma sahip olduklarının altını çizen Seren, “Sağlık kenti vizyonu içerisinde olan Samsun’a aynı zamanda bu cerrahi tedaviler büyük bir ivme kazandıracaktır. Özellikle şehir dışından gelen hastalarımızın Samsun’un hem ekonomisine hem de burada şifa bulmaları bizim için hem sevinç hem de gurur kaynağıdır. Büyük Anadolu Hastanesi olarak hem horlama apne cerrahisinde hem de diyabet cerrahisinde büyük bir donanıma sahibiz. Sadece bölge olarak değil, gelen hasta profillerine baktığımızda Türkiye’nin her tarafından hastalar geldiği için önemli bir horlama ve apne cerrahi merkezi konumuna gelme aşamasındayız” dedi. 04 Haziran 2016 tarihinde yapılacak olan Uyku Apnesi ve Horlama Cerrahisi konulu 2. Akademik Sempozyumu Sheraton Otel’de saat 14.00’te başlayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SAĞLIK Haberleri