SAMSUN MİLLİYETÇİLİĞİ

Yusuf Demircioğlu

2009 yılında İlkadım ilçemiz, Samsunluların nasıl  tek yürek olabileceğinin cevabını herkese vermiştir. Bir çok kişi  seçim sonuçlarını Kavak milliyetçiliğine bağlamıştır.İlkadım ilçemizde Kavaklılar olarak çoğunluktayız. Seçim sonuçlarına etkimiz büyüktür.Ama tek başımıza  Belediye Başkanı tayin edecek gücümüz yoktur.İlkadım Belediye Başkanımızın seçilme nedeni Kavaklı olması değil , Samsunlu olmasıdır.Seçmenler, Samsun milliyetçiliği yapmış ve Sayın Başkanı makama oturtmuştur.

Samsunlu olmak nedir ?Her türlü milliyetçiliğin ayaklar altına alındığı bir dönemde Samsunlular niçin bölgesel milliyetçilik yapmıştır? Üzerinde durulması gereken konu bu.

Samsunlu olmak ,şehrimizde yaşayan , şehrimizde kazanan insanların kazandıklarını yine bu şehre yatırması , bu şehre yapılacak olan en küçük bir yatırıma elinden geldiğince destek olması ve en önemlisi içinde Samsun sevgisi taşımasıdır.Kimin nereden geldiğinin önemi yoktur.Ama herkes Samsun için çalışmalı ve içinde Samsun sevgisi taşımalıdır.

 Şehrimizde sokaktaki vatandaş, Samsun ' un geri bırakıldığı konusunda hemfikirdir. Geri kalmıştır, demiyorum .Geri bırakılmıştır.Ve kimse kusura bakmasın.Bu geri bırakılmışlığın en büyük nedeni bizi yönetenlerin kendilerini Samsun' a ait hissetmemeleridir. İçlerinde Samsun ' a aidiyet duygusu taşımayan yöneticiler Samsun ' u her geçen gün bir adım daha geriye götürmüştür. Şehrimiz  bu tip yönetici profilinden bıkmış usanmıştır.Uzun yılların verdiği tecrübe ile anlaşılmıştır ki , aidiyeti olmayanın hizmeti de olmuyor.

Bölgesel milliyetçilik etkiye tepki olarak ortaya çıkmış bir durumdur.Şehrimize hizmet etmeyen ve şehrimizin adını anmakta zorlanan milletvekillerinin , belediye başkanlarının varlığına bir tepkidir.

Aidiyetleri ve gönülleri başka şehirlerde olanların yönetiminde Samsun , Adalet ve Kalkınma Partisinin ülkeyi çağ atlattığını söylediği bir dönemde üç beş AVM dışında hiçbir yatırım görmemiştir.

Cerrahi aletler üretiminde dünyada üçüncü , Türkiye ' de birinci olmasına rağmen yeterli desteği görmemiştir.

Doğu Karadeniz ' in tamamı ve  komşu iller teşvik kapsamında iken , denizyolu , havayolu, demiryolu ve karayolu gibi bütün ulaşım imkanlarına sahip şehrimiz teşvik kapsamı dışında tutularak yapılması muhtemel özel yatırımların önüne set çekilmiştir.

Sağlık kenti olacağı söylenen Samsun , ölülerini otopsi için başka şehirlere  gönderen bir şehir olmuştur.

Karadeniz ' in en büyük kenti , işsizlik nedeni ile yoğun göç veren bir şehir olmuştur.

Adalet ve Kalkınma Partisi ' nin övünç kaynağı olan yollar ülkemizin tüm köylerini sarmış iken şehrimize ait köy yolları traktörle zor gidilen çamur batak yollar olarak kalmıştır.

Bafra ve Çarşamba ovalarını sınırları içerisinde barındıran, sadece İlkadım ilçesi bir çok ilden daha fazla nüfusa sahip olan Samsun , illerin sosyo ekonomik gelişmişlik düzeyi sıralamasında seksenli yıllarda ilk onda iken bugün otuz üçüncü sıraya kadar gerilemiştir.

Şehrimizin her geçen gün geriye gitmesinin sorumluları , Samsun ' u hakkıyla temsil etmeyen , doğdukları ve doydukları şehir arasında tercihlerini doğdukları hatta kendilerinin  bile değil dedelerinin doğdukları  şehirlerden yana yapan , Samsun ' a aidiyet duyguları olmayan yöneticilerdir.

Şehrimizin ticarette , sanayide  ileri gitmesini ve  yapılacak olan yatırımlardan hakkını yeteri kadar almasını isteyen her hemşerimiz için ,Samsun milliyetçiliği bir tercih değil  zorunluluktur.

Samsun, hangi partiden olursa olsun , kendini Samsun' a ait  hissedenler  tarafından yönetilen bir şehir olsun…

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.