Allah dert verip derman aratmasın. Bazı hastalıklar vardır ki, doktor doktor dolaşırsınız, fakat bir türlü derdinize derman bulamazsınız. İşte, sedef hastalığı da bu hastalıklardan biridir.
TAMAMEN BİTKİSEL TEDAVİ
Bayrampaşa Şifalı Bitkiler Merkezi Sahibi Yunus Ersin, yaptıkları farklı çalışmalarla ve bitkisel ilaç takviyesiyle sedef hastalığına garantili çözüm bulduklarını, bundan böyle kendilerine müracaat eden sedef hastalarına kısa sürede dertlerine derman olabileceklerini ifade etti.
Aylarca üzerinde çalıştıkları şifalı çamur formülasyonuyla sedef hastalığına bitkisel takviye yaparak çare ürettiklerini belirten Ersin, "Sedefin bir çok çeşidi var. Böbrekten, kara ciğerden, bağırsaktan gelen sedef, dermatolojik sedef, genetik ve sinir sistemiyle ilgili sedef. Biz hem içerden hem de dışardan tedaviye yardımcı unsurları gerçekleştiriyoruz" dedi.
BU ÇALIŞMA YURT DIŞINDA BİLE YOK
Sedef hastalarına çare olabilmek için hastalığın niteliğini belirlemek açısından muhakkak hastayı görmelerinin gerektiğini belirten Ersin, "Birebir görüşmeyle daha etkili bir süreci başlatmış oluyoruz. Diyet perhizle birlikte bir çok sedef hastalarında çareyi üretiyoruz. Bunun yanında hastalarımızı gruplar halinde kontrol ediyoruz. Böylelikle hastalarımız da kendi durumlarını yakından izleyebiliyorlar. Samimi olanlarla diyetine, perhinize dikkat etmeyenleri de ayıklayabiliyoruz" diye konuştu.Sedef hastalarına müjde niteliğindeki bu çalışmalarda alanında uzman bir yurt dışı ekibiyle birlikte çalıştıklarını ve çok önemli bir formülasyona ulaştıklarını belirten Yunus Ersin, "Bu formül yurt dışında bile yok. Hastalık bir çok şekilde görülebilir. Hastalığın şiddeti, süresi, vücutta dağılımı ve şekli kişiden kişiye değişiklik gösterir. Sıklıkla açık kırmızı renkli lekeler şeklinde başlar. Zaman içinde genişleyerek üzerinde pullar gelişir. Yüzeydeki pullar kolaylıkla kaldırılabilirken, altta yerleşenler deriye daha yapışıktırlar. Bu kabuklar kaldırıldığında deri kanamaya hassasiyet gösterir. Bu kırmızı alanlar genişleyerek oldukça büyük alanları kaplayabilirler. Diz, dirsek, kasıklar ve cinsel bölge, kollar, bacaklar, avuç içi ve ayak tabanı, saçlı deri sedefin sık görüldüğü alanlardır. Daha çok hep aynı alanlarda görülme eğilimindedir.