Seferler İptal'

Şevki Yıldırım

SEFERLER İPTAL!

Büyükşehir Belediyesi Başbakanlık Toplu Konutlarına ulaşımı sağlayan otobüsleri seferden kaldırmış.Gerekçe hafif raylı sistemin zarar etmesiymiş. Başbakanlık (Pelitköy) Toplu konutları ile çevresinde bulunan yerleşim yerlerinin ulaşımını sağlayan 19 hat numaralı otobüsler Başbakanlık Toplu Konutları başta olmak üzere Eras Sitesi, Gülşehir Sitesi ve Büyük Oyumca mahallesi'nde oturan 7 binden fazla yurttaşın yararlandığı bu seferlerin iptal edilmesi doğal olarak büyük sıkıntı yaratıyor. Vatandaş da haklı olarak bu yaratılan sıkıntının kime zevk verdiğini merak ediyor. Belediyeler hayatı zorlaştırmak için mi görev yaparlar? Büyük şehrimizin başkanı binlerce kişinin tepkisine kulak veririr mi dersiniz?

UMUT VAKFI

"Şevki Bey merhaba,

Yazılarınızı takip ediyoruz, ve Vakfımıza verdiğiniz destek için çok teşekkür ederiz. Buna dayanarak sizden bir yardım rica edeceğim. Basından takip ettiğimiz iki olay bizim Samsun'u mercek altına almamıza sebep oldu. Biri geçen sene Damla Karadağ olayı, diğeri de bu yıl Sevgi Ölmez'in ölümü. Her ikisi de aynı yerde. Ne yazık ki bu acı tesadüfler sayesinde Türkiye'de kişilerin ne kadar bilinçsizce silah kullandığı, ve ruhsatlı da olsa ruhsatsız da olsa silahların ne kadar kolay elden ele dolaştığını fark ediyoruz. Biz Umut Vakfı olarak kutlamalarda silah atışını engellemeye yönelik bir proje başlatacağız. Bunun için de Samsun Tekkeköy Aşağı Çiğlik Mahallesini, bu tesadüften yola çıkarak, ilk nokta olarak seçtik. Bu projede de yerel basının bize sağlayacağı bilgi bizim için çok önemli. Bu olaylarda her iki mağdur aile İstanbul'dan gelen kişiler. Eminim ki bu tip olaylar çoktur, ama yerel halk tarafından pek de büyütülmüyordur. Ölümle sonuçlanmadığı için de haberimiz olmamıştır. Her kutlamada havaya ateş açıldığını biliyoruz. Bireysel silahlanma ve onun en seviyesiz kullanımı olan havaya ateş açma eylemlerine sıkı takip ile bir son vermek için,  sizin desteğinize ihtiyacımız var.

Olumlu cevabınızı bekliyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.
Saygılarımla.
 
Berna Çapçıoğlu Pehlevan
Koordinatör
Umut  Vakfı"
Bu vakfın çabalarını yakından takdirle izliyorum. Bu çabalara katkı verebilmek benim için önemli bir görev olacaktır.Sayın Berna Çapçıoğlu Pehlevan'a da olumlu cevabımı buradan verdiğimi duyuruyorum. Umut Vakfı'na başarılar ve kolaylıklar diliyorum

OTAT'IN KATKILARIYLA

Heyecan bugün başlıyor. Armağan olarak OTAT'ın bir kilo yoğurdu var. Yoğurt için Türklerin mayası diyenler var. Sağlık iksiri yoğurdu bizim size armağan olarak sunmamızı küçümsemeyin lütfen. Aşkı kim icad etti, ilk yoğurdu kim yaptı gibi 'garip' soruları sormaktan yana değiliz. Bunlardan ikisi de sırdır. Biri patlama ve yangın demek, öteki yanığa sürmek için icad edilmiş olsa gerek. Yemek kültürümüzü Yazan Artun Ünsal, yoğurdu "Sofralarımızın kalender süsü" olarak tanımlıyor. Sofraların ve kadını yüzünü ağartan yoğurt armağanımızı hafife almayın diyoruz kısacası.Gelelim sorumuza..Sorumuz "Herkese Kafa Lazım" kitabından alınmıştır.
Soru şu: Bir odanın dört köşesinde birer kedi, her kedinin karşısında 3 kedi ve her kedinin kuyruğunda bir kedi oturuyorsa odada kaç kedi vardır?
Cevaplarınızı sevkiyldrm@yahoo.com; info@dengegazetesi.com.tr ya da 420 04 28 nolu telefona bildiriyorsunuz.

Tanıdınız mı?

EMİR MARKET&RESTORANT
KATKILARIYLA

Bugünkü fotoğrafımız  Samsun'dan. Bu fotoğrafın neresi olduğunu sizden istiyoruz. İstediğimiz yalnızca bu. Ve siz bizi Saat 17:00'ye kadar arıyorsunuz. Cevaplarınızı sevkiyldrm@yahoo.com; info@dengegazetesi.com.tr ya da 420 04 28 nolu telefona bildiriyorsunuz. Dünkü Fotoğrafımız Erfelek Tatlıca şelaleleri idi. Demek ki Sinop'taki bu güzel yeri gören okurumuz olmamış ki doğru yanıt alamadık. Eminiz ki bugünkü fotoğrafı çok sayıda Samsunlu bilecek.

ÜRETİM

Biz işçiyiz -köylüyüz üreten emekçiler
Bağ, bahçe tarlaya hep fidan-tohum ekenler
Her sabah er uyanır gün batımına kadar
Karınca misali hep didinip-çalışırız

Biz işçiyiz biz köylü her zaman üreten
Biz hep el ele, kol kola beraber çalışan
Biz yılmadan, bıkmadan sıcak-soğuk demeden
Orak, tırpan, tırmıkla ürün-mahsul toplarız

Biz işçiyiz biz köylüyüz her zaman güçlüyüz
Sınıflı toplumda zorbaların korkusuyuz
Biz hünerli ellerle kazma, kürek, çekiçle
Toprağa işleriz kap-kaçak yaparız
(Teşekkürler Mehmet Çobanoğlu)

ÖFKEMİZİ TANIYALIM
 
Öfke bir savunma refleksi. Ama tehlikeli boyutları da var: Öfkesini tanımlayanları sevdiklerinden ve sağlığından edebiliyor. Nelere öfkeleniyorsunuz? Nereye kadar öfkeleniyorsunuz? Öfkelendiğinizde neler yapıyorsunuz? Ne kadar sıklıkla birilerine kızıp bağırıyorsunuz? Öfkelendiğinizde etrafınızdaki herşeyi kırıp döküyor musunuz, yoksa içinize atıp başağrılarınızı mı bekliyorsunuz? Veya içinizdeki öfkeyi atarken sizin bildiğiniz, ama bizim bilmediğimiz başka bir yönteminiz mi var? Psikiyatrist Dr. Ender Karaca öfkeyi şöyle tanımlıyor: “İnsan organizması belli bir dengede çalışır. Dışarıdan o dengeyi bozacak herhangi bir müdahale bu dengede bazı değişikliklere sebep olur. Yani bir stres meydana gelir. Beyin bu değişiklikleri yaparken bazı maddeler salgılar ve denge bulmaya çalışır. Ve insanlar, içlerinde oluşan bu gerilimi ya içlerine atarlar, dış dünyadan kendilerini tamamen soyutlayarak bir savunma mekanizması oluştururlar, ya da dışa vururlar. Bu da öfke, şiddet gibi açılımları olan belirtilerle kendini gösterir. Öfke, kişinin iç dünyasında biriken gerilimini dışarıya yansıttığı bir savunma refleksidir.”
(Umut Vakfı)

Günün Fotoğrafı

GÜZEL SÖZ

"İnsanlık sadece kendini telef edenlere tapmıştır" E.M.CİORAN

BAŞSAĞLIĞI

Metro Holding İletişim Direktörü, arkadaşımız Necmi Hatipoğlu'nun dayısı Abdülkadir Gülveren dün toprağa verildi.68 yaşındaki Abdülkadir Gülveren için Kefeli Camiinde cenaze töreni düzenlendi. Gülveren Asri Mezarlık'ta defnedildi. Necmi kardeşimize başsağlığı, merhum Abdülkadir Gülveren'e de Allahtan rahmet diliyoruz.

KALEM SİZDE

Kamusal sağlık hizmetini savunurken, özel hastane açılışılarında kurdela kesen sol parti vekillerine ne diyeceğiz? Ya da nasıl açıklayacağız Sağlıkta Dönüşüme Hayırı..
İçim acıdı...
(Teşekkürler Cem Şahan)
****

Evinde KARISINDAN, işinde PATRONUNDAN, yolda YANINDAN GEÇENDEN korkan yürekler, nasıl oluyor da bu kadar çok iyi delikanlı taklidi yapabiliyor anlamak zor..!
Kendini pahalı göstermeye çalışanlara ince bir hatırlatma; ben sizin İNDİRİMDE olduğunuz zamanları da biliyorum...
Öyle BEDAVA EFELİK YOK!...
(Teşekkürler Salim Yıldız)

Tansu Tekin'in Objektifi

Nostalji

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.