Sevgi dili dile geldi,gönülleri coşturdu

11'inci Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Samsun İl Etkinliği'ne gelenler, dünyanın dört bir yanından gelen çocukların şarkıları, şiirleri ve halk oyunları ile unutulmaz bir gece yaşadı.

Samsunlular, program boyunca çocukların söyledikleri şarkılara eşlik etti.
25 ülkeden 75 öğrencinin katılımı ile Tekkeköy ilçesinde Yaşar Doğu Spor Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe ilave sandalye konulmasıyla yaklaşık 10 bin 500 kişi katıldı. Öğrencilerin Türkçe şarkılar seslendirdiği olimpiyatlarda renkli görüntüler yaşandı. En büyük alkışı ise Karadeniz şarkıları söyleyen Kırgızistanlı öğrenci ve Yemen'den gelen ve seymen oynayan öğrenciler aldı. Salonu dolduran binlerce kişinin büyük hayranlıkla izlediği olimpiyatlara telekonferansla katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, etkinlikleri düzenleyen ve Türkçenin dünya dili olmasında emek veren herkese teşekkür etti.
BAKAN KILIÇ SALONU DOLDURANLARA TEŞEKKÜR ETTİ
Etkinliğe sahip çıkarak salonu hınca hınç dolduran vatandaşlara teşekkür eden Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, "Türkçeyi öyle bir bayraklaştırdınız ki bu bayrağı dünyanın bütün çocukları gururla elinde taşıyor. Bu heyecanı ortaya çıkaran, Türkçeyi dünyanın barış dili haline getiren, Türkçeyi dünyanın barış dili haline getiren, Türkçeyi dünyanın bütün çocuklarının, evrenin bütün gençlerinin sevgi dili haline getiren büyük bir özlem ve memleket sevdası var. Türkçeyi dünya dili haline getiren öğretmenlerimizi tebrik ederken, onlara bu heyecanı, bu kararlılığı, bu inancı veren ve hiç kuşkusuz Türkçeyi büyük bir dünya dili projesine dönüştüren çok muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'ye de en kalbi dileklerimi yüce Türk milleti adına ifade etmeyi bir görev olarak telaki ediyorum." dedi.
TÜRKÇEYİ DÜNYAYA KONUŞTURANLARA TEŞEKKÜR
140 ülkede bulunan dünyanın çocuklarını bir araya getiren Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmaktan büyük bir onur duyduklarını ifade eden Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise "Farklı kültürlere, inançlara ve renklere sahip gençleri Türkçede buluşturan ve Türkçenin dünyanın her tarafında konuşulduğu bir dil haline gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Türkçenin evrensel bir dil olması, barışın dili olmasına katkı verenlere de tüm Samsunlular adına da teşekkür ediyorum." diye konuştu. Konuşmaların ardından Samsun il etkinliklerinin yapılmasına katkı sunan sponsorlara teşekkür plaketlerini Vali Hüseyin Aksoy tek tek verdi. Plaket törenin sonunda ise olimpiyatlara verdiği katkı nedeniyle Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'a da tertip komitesi tarafından teşekkür plaketi verildi. Yaklaşık 2 saat süren etkinlikte salonda bulunan 10 bin ve salon dışında bulunan bine yakın kişi söylenilen şarkı, şiir, Türkü ve halk oyunları gösterileriyle zaman zaman coştu, bazen de duygulandı. Hiçbir karışıklığa meydan vermeden programı tamamladıklarını belirten Samsun Tertip Komitesi Başkanı Ayhan Özkoroğlu, "Çocuklarımızın sergilediği performans ve Samsunlulara yaşattıkları heyecan, uzun zamandır yapılan yoğun çalışma sonucu oluşan yorgunluğumuzu yok etti. Bu heyecanı bize yaşatan öğrencilerimize, etkinliğimize katkı veren sponsorlarımıza ve salonu hınca hınç dolduran, hiçbir olumsuzluğa meydan vermeyen Samsunlu hemşehrilerimize teşekkür ediyorum." dedi. Etkinliğe OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sıttık Temür, Garnizon Komutan Vekili Tnk. Alb. İsmail Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adem Alan, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Terme Belediye Başkanı Ahmet Yirmibeşoğlu gibi tanınmış simalar da katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KÜLTÜR SANAT Haberleri