Soğuk algınlığı tedavilerinde kullanılan bu yöntem, balın zehir hükmüne geçmesine sebep olabiliyor. Sıcak sıvılarla karıştırıldığında besin değerini kaybeden balın ılık sütle içilmesi tavsiye ediliyor. Fatih Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Bünyamin Işık, "Çocukların gelişimi için ballı sütü hekimler olarak hepimiz tavsiye ediyoruz. Ancak sıcak bir sıvıyla karıştırılan bal zehirleyici etkiye sahip olur." uyarısında bulundu. Kemik gelişimi için bire bir olan bal, kaynayan suyla karıştırıldığında enzim ve mineral özelliklerini yitiriyor. Geriye gıdanın posası kalıyor. Böyle durumlarda sıcak sütle karıştırılan bal, içenlerde ağırlık hissi uyandırıyor. Mide bulantısı ve baş dönmesiyle başlayan süreç kusmaya kadar gidiyor. Balın dezenfektan ve antiseptik özelliğiyle stresle mücadelede etkin sonuçlar verdiğini söyleyen Işık, diğer tatlıların aksine dişleri temizleyip parlatan doğal bir macun olduğuna da dikkat çekiyor. Hasan Bozkurt, Ankara