ŞİŞMAN, AK PARTİ’DEN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

19 Mayıs Üniversitesi’nden akademisyen olarak görevinden istifa eden Doç.Dr. Bekir Şişman Ak Parti’den aday adayı olduğunu açıkladı.

AK PARTİ’DEN ADAY ADAYI OLDU

19 Mayıs Üniversitesi’nde akademisyen olarak görev yapan ancak 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler nedeniyle görevinden istifa eden Doç.Dr. Bekir Şişman Ak Parti’den aday adayı olduğunu açıkladı. Şişman,”Bilgi ve birikimimizi ülkemizin hizmetinde sarf etmek, AK PARTİ teşkilatları, sivil toplum kuruluşları ve halkımızla birlikte yeni ve büyük Türkiye’nin inşasında gönüllü bir nefer olarak çalışmak; hâkim-i millet değil, hâdim-i millet anlayışı ile siyaset yapmak, Türkiye’nin kültür politikalarına katkı sunmak, Türk dünyası ile ilişkilerimizi güçlendirmek, gençlik sorunlarına eğilmek, Samsun siyasetine bir katkı sunmak, siyaset yoluyla milletimize hizmet etmek ve bu yolla gönülleri fethetmek gayesiyle, yine gönül verdiğim AK PARTİ’den Samsun milletvekili Aday Adayı olmak üzere çok sevdiğim akademisyenlik mesleğime bir nokta koydum. Gayret bizden, destek sizden, takdir yüce Mevla’dandır.” dedi.

HALK PROFİLLİ, MİLLET EKSENLİ

”Bizim siyaset anlayışımızda halk profilli ve millet eksenli, teşkilatlarımızla uyumlu, güler yüzlü bir siyaset yapmak düşüncesi vardır.” diyen Şişman sözlerine şöyle devam etti;” Halkımızın, parti teşkilatlarımızın, kadın ve gençlik kollarımızın, sivil inisiyatifin onayını alarak siyaset yapmak en temel hedefimizdir. Genel merkezimizin ve sayın başbakanımızın da tasvip edeceği bir aday profiline sahip olduğuma inanıyorum. Bütün fikrimiz ve zikrimiz ile AK Parti politikalarını benimsiyor, bu politikalara katkı sunmak istiyoruz ve “Millet Eğilmez, Türkiye Yenilmez” diyoruz. Güçlü Millet, Güçlü Devlet, Güçlü Ordu, Güçlü Ekonomi ve Güçlü Demokrasi: İşte bu yeni ve büyük Türkiye İdeali hizmet aşkımızın mayasını oluşturacaktır. İşte bu düşünce ve ideallerle AK PARTİ’den Samsun Milletvekilli olmak için aday adayı oldum. Birlikte çalışacağız, yüreğimizle başaracağız”

SAMSUN İÇİN PROJELERİMİZ HAZIR

Samsun’a yapmak istediği katkılarla ilgili bilgi veren Şişman”Samsun; deniz, demir, hava ve kara yolu ile ülkenin her tarafına açılabilen bir kentimizdir. Bu özelliği yanında Atatürk’ün şehri olarak adlandırılmasının avantajını 1980’lere kadar yaşamış bir şehirdir Samsun. Bugün yaklaşık olarak 1.270.000 kişinin barındığı bu şehirde Nüfusunun % 35’i köylerde yaşamaktadır. Her yıl 100.000 yerli ve yabancı turist kentimizi ziyaret etmektedir. Samsun’a özellikle AK PARTİ iktidarı döneminde çok önemli hizmetler sunulmuştur. Biz buna evet ama yetmez diyoruz. Bu nedenle Samsun’un, özellikle Kültür Turizmi, Endüstrisi ve Ekonomisi alanındaki dinamikleri mutlaka harekete geçirilmelidir. Özellikle Vezirköprü, Havza, Ladik ve Bafra İlçelerimizdeki potansiyeller iyi değerlendirilmelidir.” şeklinde konuştu.

EĞİTİM KONUSUNU ÇOK ÖNEMSİYORUM

Şişman son olarak sözlerini şözyle tamamladı.”Kruvaziyer Turizmi geliştirilmeli, özel teşebbüse daha fazla imkan sağlanarak istihdam imkanları artırılmalıdır. Samsun göç veren şehirler kategorisinden mutlaka çıkarılmalıdır. Bizim için gençlik çok önemlidir ve PKK terör örgütünün bertaraf edilmesinden sonra milletimiz için en önemli sorun gençliğe ve gençlere dair olacaktır. Bu nedenle gençlik ve değerler eğitimi konusunu çok önemsiyoruz. AK Gençliği çok önemsiyoruz. Bu arada Samsun’a mutlaka 2. bir devlet üniversitesinin kurulması, özellikle de son dönem siyasi gelişmelerden sonra bir zaruret halini almıştır. Ayrıca AK PARTİ’nin önümüzdeki dönem uygulayacağı ve 63 maddede toplanan “2023 Siyasi Vizyonu”na katkı sunmak temel amacımız olacaktır.”

BEKİR ŞİŞMAN KİMDİR?

Doç. Dr. Bekir ŞİŞMAN’ın Özgeçmişi: 1969 yılında Samsun’da doğdum. Canik İlçesi Başkonak Köyü nüfusuna kayıtlıyım. 46 yıldır İlkadım İlçesi’nde ikamet etmekteyim. İlkokul tahsilimi 27 Mayıs (Yunus Emre) İlkokulunda, Orta ve Lise öğrenimini Samsun İmam-Hatip Lisesinde tamamladım (1987). 1991 yılında ise Atatürk Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldum. Türk Halk Bilimi alanında Hacettepe Üniversitesi’nde doktora öğrenimimi tamamladım. 20 yıl süresince Ondokuz Mayıs Üniversitesinde Öğretim görevlisi, Yrd. Doç. ve Doç. öğretim üyesi olarak görev yaptım. 2003 yılında DAAD bursuyla gittiğim Almanya’nın Berlin şehrinde 1 yıl kaldım ve burada Almanca eğitimi aldım, ayrıca Berlin’de yaşayan Türk topluluğu üzerine sosyolojik ve kültürel araştırmalar yaptım. 1997 ve 2014 yıllarında olmak üzere 2 kez Kazakistan’da bulundum ve burada çeşitli araştırmalar yaptım. Kazakistan Devlet Dostluk Madalyası sahibiyim. Bu arada Üniversitemde 2010-2013 yılları arasında Sosyal Bilimler Enstitüsü Müd. Yard. 2012-2014 yılları arasında OMÜ Rektör Danışmanlığı ve Türkçe Öğretim Merkezi’nin kurucu müdürlüğü (2013-2015) görevlerinde bulundum. 2002-2006 yılları arasında Halk Ozanlarını Tanıtma ve Eserlerini Yaşatma Derneği’nin 4 yıl süreyle Başkanlığını yürüttüm ve bu süre içerisinde Samsun’un kültür ve eğitim hayatına katkı sundum. Halen Atakum Kent Konseyi Başkanı olup; UNESCO Türkiye Milli Komisyonu üyeliğim devam etmektedir. 2011 yılında “Samsun”, 2014 yılında “Gençlik ve Kültürel Mirasımız” Kongrelerini düzenleyicisi oldum. Üniversitedeki hocalığım süresince yüzlerce öğretmen ve 3 doktora, 17 Yüksek Lisans öğrencisi yetiştirdim. 3 Kitaba ve 50 bilimsel makaleye, ayrıca 50 gazete köşe yazısına imza attım. Çok sayıda bilimsel toplantı, konferans, kongre ve sempozyuma konuşmacı olarak katıldım. Evli ve 3 çocuk babasıyım. Eşim Türkçe öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

SİYASET Haberleri