SİYASİ PARTİLER

Necati Şahinkaya

Ülkemizde seçmen dağılımı genelde yüzde altmış beşe yakını milliyetçi muhafazakâr ve merkez oyları yüzde otuz beşe ulusalcı ve solun diğer düşüncelerdir.

1950 yılında bu zamana seçim  sonuçları incelendiğinde genelde sağ seçmenin oyları iktidarı olmuştur.Bazı  yıllarda koalisyon hükümetleri kurulmuştur.Sağ oylar keneli düşüncesine yakın parti liderlerini beğendiği zaman tercihini devam ettirmektir.

Seçmene oyunu kime verdiği sorulduğunda parti değildi liderini ismini söyler oyunu lidere verdiği ifade edenler az değildir.Oy verdiğin partinin Milletvekillerinin ismini biliyormuşsun;soru sorulduğunda çoğu bilemez .Bu günlerden iktidar partisi keneline yakın  duran seçmeni toparlamaya çalışmakta hedefi yüzde ellerinin üzerinde oy alıp  Anayasa değiştirebilecek çoğunluğu sağlamak için sosyal ve ekonomik iyileştirmeler devam edecektir.

Zamanında önce seçim olabilir.Muhafelet parti liderleri seçmenin algısını tespit edip oluşunda halkın içinde  olmazlarsa gündem yaratılmazsa Karadeniz de fındık üretilen yanına gidilmezse niye oy versin ki?Doğu ana doluya git hayvan üreticisiyle konuş siyaset insanları etkileme sanatıdır. Gündem yaratıp kendisi toplumun her kesiminde konuşulmasını sağlamak bu gece falan partinin liderini televizyonda izledim beni çok etkiledi .Gelecek Seçimde oyumu ona vereceğim dedirtmekle olur.Kendisinden kaçan oyların nasıl geri alınacağını bilecek.

Ülkemizin bölgeleri ve şehirlerinin sosyal ve ekonomik yapıları farklı olup toplumun değişik ihtiyaçlarını göz önünde tutarak.Seçim olacakmış gibi çalışmalara sürekli ve aralıksız yapmaları partiyi her geçen gün güçlendirir.Çalışan her zaman kazanır

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.