Soğan fazla tuzu dışarı atıyor

Uzmanlar soğanın, vücuttaki fazla tuzu dışarı attığını, ayrıca pankreası çalıştırarak insülin ifrazını artırarak kandaki şeker seviyesini de düşürdüğüne dikkat çekiyor

Özellikle Türk mutfağının vazgeçilmez sebzelerinden biri olan soğan vücutta bir çok rahatsızlığın giderilmesinde olumlu katkıda bulunuyor. Bol miktarda A, B ve özellikle C vitamini, bol fosfor, iyot, silis, kükürt gibi vücuda çok faydalı maddeler, antibiyotik vazifesi gören esanslar ve hazım arttırıcı fermentler bulunan soğan, kalp ve prostat bozukluğu, pankreas tembelliği (şekerliler), sinir zafiyeti, romatizma, cilt hastalıkları, mide zayıflığı gibi hastalıkların iyileştirilmesinde iyi geliyor.

KANDAKİ ŞEKER SEVİYESİNİ DÜŞÜRÜYOR
Soğanın insan vücudu için en faydalı özelliklerinden biri se vüvuttaki fazla tuzun dışarı atılmasına yardımcı olması. Yine uzmanlar soğanın, vücuttaki fazla tuzu da dışarı attığını belirten uzmanlar, pankreası çalıştırarak insülin ifrazatını arttırdığını ve kanda şeker seviyesini düşürdüğünü kaydediyor. Yapılan çeşitil araştırmlalarda fazla soğan yenen ülkelerde kanser görülme oranın aşağı seviyelerde olduğu tespit edilirken, uzmanlar soğanın, karaciğeri ve bağırsakları dezenfekte edip zehirlerini temizlediğini ve gıdaların orada vücudu zehirlemesini önlediğini, bağırsak kurtlarını döktüğünü bildiriyor.

MAYDONOZ SAĞON KOKUSUNU GİDERİYOR
Uzmanlar, ağızda soğan kokusunu gidermek için yemekten sonra biraz ekmek kabuğu veya maydanoz çiğnenmesinin yeterli olduğunu söylüyor. Uzmanlar ayrıca, soğanın patateslerden ayrı, kuru, soğuk bir yere kaldırılması gerektiğini, çünkü soğan ve patatesin birbirini etkilediğini ve soğanın, patateslerden salınan nemle yumuşadığını hatırlatıyor.

Yaprak Koçer

SAĞLIK Haberleri