Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Ali Yiğit, "Afrika'da insanlar açlıktan ölürken Türkiye'de ise ekmek israfı yapılıyor. Unutmayalım ki Afrika'daki insanlar bizim çöpe attığımız ekmeği bile bulamıyorlar" dedi
Samsun'da günde 800 bin civarında ekmek üretildiğini ifade eden Ali Yiğit, "Afrika'da yaşanan açlık felaketini aklımıza getirmeliyiz. Ekmeğimizin kıymetini bilmeliyiz. Her gün binlerce ekmek çöpe gidiyor. Somali'de açlık varken bizim ekmeğimizi israf etmemiz akıl alır gibi değil. Samsun'dan Somali'ye yapılan yardımlar çığ gibi büyürken bir yandan da ekmeklerin çöpe gitmesi kabul edilebilir bir durum değil. Bizim isteğimiz herkes tüketebileceği kadar ekmek alsın. Unutmayalım ki Afrika'daki insanlar bizim çöpe attığımız ekmeği bile bulamıyorlar" diye konuştu.
Zelfi VURAL