Uzun süreli açlık nedeniyle vücudumuzun Ramazan ayında en çok suyun yokluğunu hissettiğini dile getiren Diyetisyen Sena Pekşen, “İftar vakti gelince, oruç açılırken suya yüklenip bir anda çok fazla su tüketmek yerine, iftardan sahura kadar azar azar su içerek vücudun ihtiyaç duyduğu su miktarının bölüştürülmesi vücudumuz için daha sağlıklıdır” dedi.
SUYU ARALIKLI İÇİN
Suyun aralıklı içilmesinin önemine vurgu yapan Dyt. Sena Pekşen, “Orucunuzu açtıktan hemen sonra 1 litre su içmek ya da sahurdayken çok miktarda su tüketmek yerine, su ihtiyacınızı aralıklı olarak her saat başında 1-2 bardak şeklinde ayarlamak susuzluğun önüne geçmede etkili olacaktır” diye konuştu.
ÇAY VE KAHVE TÜKETİMİNE DİKKAT
Ramazan'da orucu açtıktan sonra hemen çay ya da kahve tüketmemeye de özen gösterilmesi gerektiğini işaret eden Diyetisyen Pekşen, “Çay ve kahve gibi kafeini bol içecekler vücudun su dengesini bozduğu için dikkatli tüketilmelidir. Süt, ayran ve kefiri diyetinize ekleyebilirsiniz. Taze ya da kuru meyvelerden yapılmış şekersiz kompostoları tüketebilirsiniz” ifadelerini kullandı.
SAHURDA DOĞRU TERCİHLER FAZLA SUSAMAYI ÖNLEYEBİLİR
Tuzlu gıdalar veya yağlı kızartmaların, hamur işlerinin, salamura besinlerin ve şarküteri et grubunun da susuzluğu arttıracağını belirten Dyt. Pekşen, “Sahurda fazla çay ya da kahve tüketimi susuzluğunuzu artırabilir. Sahurda salatalık, domates, yeşillikler, yoğurt, kefir, yulaf, yumurta tüketmeye özen gösterin. Su oranı yüksek meyve ve sebzeleri diyetinize ekleyebilirsiniz” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.