Bakanlık tarafından sucuk, salam, sosis gibi et ürünlerindeki taklit ve tağşiş olaylarının önüne geçmek için hazırlanan ''Türk Gıda Kodeksi Et ve Et ürünleri Tebliğ Taslağı'' görüşe açıldı.
Buna göre, kanatlı eti ve kırmızı et karıştırılarak ürün elde edilmeyecek. Yeni düzenlemeye göre, ancak kırmızı etler ve kanatlı etleri kendi içinde karıştırılarak ürünler üretilebilecek. Tavuk-hindi eti ya da dana-koyun eti karışımından sosis, salam gibi ürünler üretebilecek. Halen yürürlükte olan Türk Gıda Kodeksi Et Ürünleri Tebliği'nde, kırmızı et ve kanatlı etinin karıştırılarak et ürünleri üretimine izin veriliyor. Mevcut uygulamada salam, sosis gibi emülsifiye et ürünlerinde mekanik olarak ayrılmış etlerin (kemiğe yapışmış etin mekanik olarak ayrılması) kullanımına izin verilirken, yeni tebliğ taslağı ile mekanik olarak ayrılmış etlerin tebliğ kapsamında yer alan bütün ürünlerde kullanımına izin verilmeyecek. Mevcut uygulamada ''Isıl işlem görmüş sucuk benzeri ürün'' olarak adlandırılan ürün; yeni tebliğde ''Isıl işlem görmüş sucuk'' olarak adlandırılacak. Sucuğa, pastırmaya dönere köfteye soya, nişasta ilave edilmeyecek. Taslağa göre, fermente ve ısıl işlem görmüş sucuğa, pastırmaya, dönere, köfteye et kaynaklı olmayan proteinler, nişasta ve nişasta içeren maddeler ile soya ve soya ürünleri ilave edilemeyecek. Tebliğ taslağı kapsamında fermente sucuk, ısıl işlem görmüş sucuk, köfte, döner, kavurma, pastırma gibi et ürünlerine ilişkin ürün tanımları ve ürünlere ait özellikler belirlenirken, bu ürünlere monosodyum glutamat gibi katkı maddeleri ile et aromaları katılamayacak. Yeni düzenleme ile ürünlere ilişkin genel etiketleme kurallarına ek olarak özel kurallar da belirlendi. Buna göre, ürün isimleri, aynı renk ve yazı karakterinde olacak ve yazıdaki harf büyüklüğü en az 3 mm olacak şekilde belirtilecek.